Chiquitita

Jisses, 2008 har gått överdrivet snabbt och jag måste faktiskt säga att det har varit det bästa året på länge. Utbytet med franisarna, Italienresan, O-ringen i Sälen + alla andra tävlingar, mysiga vänner och massor av andra roliga saker har gjort 2008 till ett toppenår!

Nu ser jag fram mot 2009, som jag tror kommer bli ett toppenår det med! Gran Canaria, massor av roliga tävlingar och en förhoppningsvis grym sommar har jag framför mig. 

Ikväll blir det nyårsmiddag hemma hos mig, och det kommer bli nice det med!

Gott nytt år!

Maybe baby

Efter en heldag med Ebb och Mattis är man nu blond igen. Jag vet verkligen inte vad jag tycker, jag är väldigt ovan faktiskt. Lite för guldigt för att jag ska tycka det är snyggt, men kan nog bli ganska nice ändå! Ebb fick också för sig att locka hela mitt hår, vilket resulterade i tantfrillan. Se fjortisbilden nedan. 

Puss på en bra dag med er!


Home sweet home

Civilisation, ja tack. Nu är jag äntligen hemma och oj, vad det är skönt! Bilder från de senaste dagarna kommer nog kanske snart, antagligen ikväll!

Pannkakor med farmors hemmagjorda drottningssylt finns nere i köket och jag tror jag ska ner och stoppa i mig några. Mmm, överdrivet gott! 

Do they know it's christmas time at all?

Den mysigaste julaftonen på länge är på väg mot sitt slut. Det är så himla mysigt att verkligen umgås med den närmasta släkten, så som vi har har gjort idag! Nu är alla andra utom jag, Emma och minstingarna är i kyrkan på midnattsmässa. Emp och jag har istället myst med Agnes och Andrea, som nu sover efter ett antal sånger. De är så otroligt mysiga!

Julklapparna som jag har fått är verkligen nice. Fick bland annat en Ipod, en snyggsnygg adidaströja/jacka och en ryggsäck som blir perfekt att ha på tävlingarna! Vi har ätit julbord, firat morfar och nu ska Emma och jag sjunga singstar. Moster och hennes man köpte det till sig själva i julklapp så nu blir det ABBA!

Love


Gör mig lycklig

Ojojoj. Gårdagen var verkligen grym. Festen blev verkligen en fest, och jag hoppas att alla är så nöjda som vi som fixade festen är! Det här måste verkligen bli en tradition! 

Nu sitter jag i mosters mysiga kök och försöker få lite julkänsla i mig. Jag är trött och har ont i huvudet och fötterna. Fattar verkligen inte varför jag hade på mig mina skor hela kvällen. Det resulterade i att jag nästan har blåser under varenda tå. Mysigt, haha.  

Imorgon är det julafton och jag tror jag säger god jul nu faktiskt. Antagligen så kommer jag inte hinna sitta vid datorn imorgon då min morfar också fyller 65 år och därför säger jag nu;

Grattis morfar och God jul!

Dance with me

Idag är dagen då allt ska vara på topp! Jag är pepp, och förhoppningsvis alla andra också för det kommer bli grymt!

Svåra beslut kan man helst vara utan

Ni vet inte hur otroligt kul 2009 ska bli. Elitmöte idag uppe i stugan. Vi gick genom hela tävlingsprogramet och diskuterade stafetter m.m. Det ser verkligen jättebra ut och äntligen så får jag vara med på alla tävlingar och läger. Det bästa av allt var träningslägret i början av februari nere i Spanien. Jag vill verkligen, verkligen, verkligen åka ner dit. Problemet är att jag, några veckor efter åker ner till Gran Canaria med släkten för en veckas semester. Detta betyder att jag troligtvis måste välja, kul liksom.

Nu är jag överdrivet trött. Träning tog bra på lilla mig. Snöpuls i 75 minuter liksom. Julgranen är klädd också och alla tomtar är framme. Mysigt, mysigt! 

Jag är inte skyldig dig något

Jag älskar att det snöade hela dagen igår, så nu äntligen är det vitt ute igen! Älskar ännu mer att det ska bli väldigt kallt framöver enligt pappa. Vi får hoppas att han har rätt! Nu håller jag på att plocka lite här hemma och borde verkligen börja packa. Vi åker ju på vår lilla julturné på tisdag. Först till Söderfors och sedan till Bälis. Det ska bli så mysigt.

Om typ en timme ska jag upp till stugan för att träna distans och efter träningen ska vi ha ett elitmöte och planera den kommande säsongen. Ser så mycket fram mot att åka på de större tävlingarna istället för pyttetävlingarna här i Dalarna, haha.

Idag är det den 21:a, vilket betyder att det är den 22:a imorgon. Woho, det kommer bli så kul alltså!

From now on your troubles will be out of sight



Disco

Jullov. Ja, jullovet har äntligen börjat och det känns överdrivet bra. Idag har jag sett på Cabarén. Shoppat skor till måndag + min första och enda julklapp (generösa tjejen, jag vet).

Men. MEN. Dagens bästa är lätt halvtimmen då övervåningen i vårt hus omvandlades till ett diskogolv och musik strömmade ur högtalarna. Lillkusinerna, Maja och jag ägde dansgolvet. Det kan dock bero på att vi var de enda som dansade, eller nej förresten. Pappa kom och dansade en stund också, i bara kalsonger. Pricken över i:et var Majsans diskokula. Det ni!


Shoes

Jakten efter de perfekta skorna fortsätter. Idag köpte jag faktiskt ett par skor som jag verkligen vill ha, men de är storlek 41 på dem, vilket är för stort för mina fötte, men 40 fanns inte. Hoppades att papper ifram skulle hjälpa, men det blev dåligt så nu ska jag lämna tillbaka dem imorgon. Bra jobbat Hanna. Kul.

Klänningen däremot, den är perfekt och imorgon får vi jullov. Yeah baby!

Nothing

Stan med Ebba gav verkligen ingenting och börjar nu inse att jag inte kommer hitta några skor till julis. Julklappar har jag inte heller köp några, och börjar få lite panik nästan. Vad köper man till sina föräldrar och småsyskon liksom?

Om en timme ska jag cykla ner på stan och träffa tjejerna i festkomittén och planera lite och sen är det cirkeljumpa som gäller. Jultema tydligen, haha.

Skakiga ben, dunkande huvud

Efter en dag med två träningspass måste jag erkänna att jag är helt slut i hela kroppen, och huvudet. Det som skulle bli ett "A1myspass" blev istället ett träningspass med Emma och pappa. De tvingade runt mig hela mördarmilspåret på Lugnet, och min lampa slocknade. Kul. Det enda jag vill nu är att krypa ner under täcket och sova, men först ska jag fika då min moster nyligen kom hit eftersom hon ska köra upp i slutet av veckan. 

A1mys

Eftersom att det är tisdag och individuella val nu på förmiddagen så är jag ledig. Jag skulle kunna ha sovit till typ nu, men istället ställde jag klockan på 06:15, gick upp och åt frukost för att jag skulle hinna smälta havregrynsgröten innan träningen. Ja, jag stack faktiskt ut och tränade vid åtta. Sprang tre styckna tiominutersintervaller, och jag häll seriöst på att svimma. Jag blev överdrivet yr efter sista intervallen, men det gick över ganska snabbt. Nu är jag pigg, glad och nyduschad. Jag nåste säga att jag faktiskt lite stolt över mig själv då det verkligen tog emot att sätta på sig träningskläderna.

Åker till skolan om en timme för att leta reda på min specialidrottlärare och lämna min träningsdagbok så att han får kolla genom den. Sen har jag bara två lektioner efter lunch och på kemin ska vi leka en lek, yeah!

Ikväll har jag utvecklingssamtal och sen efter det hoppas jag att vi har lånebilen hemma så att jag och pappa kan genomföra ett A1-myspass på skidor!

Ha en bra dag, puss!


Lisamos feat. Hetast.Hanna

HEJ HEJ HAALLÅÅ!
Nu är det LISA som har fått tag på hannas
tangentbord och det kan bli kul! hehe
Vi sitter i datasalen och kommer ingen vart med vårat engelskaarbete,
och gerran gafflar nog oss när som helst. inte ok.
Ikäll ska hanna träna, som varje kväll, fast nu säger hon att hon itne ska! hm!
Hon ska baka pepparkakor, och hon letar efter en klänning med djupurringing i ryggen, men varför inte också där fram säger jag?! :O hehe.
Om någon vill buda på henne,  ring 073-*********, elelr mejla hetast.hanna@asos/tradera.kissesblogg.se
HEJ!


Är som sagt hetast.hanna@asos/tradera.kissesblogg.se, buda! det höjs med 9 öre i minuten! hon e dyr!

Goodnight sweetheart


Det är så jag säger det

Eftersom den är den trettonde december idag, alltså lucia, så bjuder jag på den här bilden på Maja (majs, majsan, majabaja).



Puss!

Dress code

Åh, det var en mycket nice känsla att sluta klockan tio. Luciatåget var väldigt, väldigt bra och mysigt. Lussefikat var också mysigt. Ebba, Mattis och jag åkte ner på stan direkt efter lussetåget. Klänningar prövades och till slut köpte jag favoriten, yeah! Eftersom att jag inte alls är lika bra på att rita i paint som Ebba, så ger jag det inte ens ett försök eftersom det skulle bli så jävla fult, haha. Kläninngen är iallafall snygg, men probbet är att den inte är så julig. Jag funderar på röda strumpbyxor eller röda skor, det löser sig!

Klockan åtta ikväll ska jag, mami och Majsan på lucia i kyrkan och efter det så blir det får vi se lite vad som händer. Ebba blir det iallafall, det är inte dåligt alltså!

 

Last night I took a walk in the snow

Det är helt tyst i hela huset förutom Ingrid Michaelson som strömmar ur högtalarna. Mamma och Maja har åkt till jobbet och skolan. Pappa och Emma är i Idre på skidläger. Det är den här studen på dagen som är den allra bästa. Det är mörkt ute, det snöar överdrivet mycket, och ljusstakarna är tända. Jag har nyss öppnat ett paket i vår paketkalender efter som det är min tur idag. Dagen kommer bli mysig med lussefika och luciatåg i skolan. Eftersom vi är klara med fysik A så slutar vi vid tio idag. Då ska vi åka in till stan och shoppa partykläder, skor och andra detaljer till Julfesten. Iiiiiih! Ikväll är det Faluns luciatåg i kyrkan, vilket brukar vara överdrivet mysigt. En mysig dag har jag framför mig, och en mysig helg.

You say hello

Jag har suttit och kollat genom alla bilder från utbytet med fransisarna och måste erkänna att jag saknar det lite





Life is for living

Just nu lever jag inte

Well I can dance with you honey

Pappa kom och hämtade mig i volvon. Ja, vi har en volvo just nu. Gamla opeln är på lagning så nu är vi en volvofamilj istället! Det är nice! Vi åkte och hämtade Maja på Montessori så nu är det bara jag och Maja hemma. Jag hade tänkt att se på sista avsnittet av Gossip Girl men det fungerar tydligen inte. Istället så sitter vi och kollar på filmklipp på youtube. Maja visade mig hennes favorit just nu! Vi har det mysigt, Maja är en bra tjej alltså!




You can feel it

Måste bara berätta hur otroligt duktig jag kände mig igår på träningen. Jag var ensam tjej på träningen och sprang intervaller i snön tillsammans med tre leksingar och två kåreiter, woho!  Jisses, vilken jobbig träning det blev. 15 st snöpulsintervaller och sen löpning upp till stugan. Just då hatade jag att Kårestugan ligger bakom hoppbackarna. Nedjoggningen blir då alltså bara uppför vilket man inte föredrar när ens ben är helt slut. Nu sitter jag här med träningsvärk i mina små ben, men det är en skön känsla.

Men jag undrar fortfarande en sak, var var alla igår kväll?

Go girl

Om en kvart åker jag upp till stugan för tisdagsträning! Snöpulsintervaller står på programmet, 70 ' 20 tror jag faktiskt och det ska bli kul att få springa av sig lite! Hälen gör inte ont längre så nu, nu ska jag börja uppbyggnasträningen. Förhoppningsvis så får  pappa och jag ihop en träningsplanering under julveckorna, och sen finns det ingenting att skylla på. Ganska skönt faktiskt! Ser redan fram mot april då tävlingarna börjar igen!   

Be ok

Nu är det över. Fysik A alltså. Woho. En sak mindre på listan. Yes. Happy girl.

Det är inte lätt att vara snygg



Vi hade kul utan fransisarna, haha



Don't think twice, it's all right

Idag har jag pluggat hela dagen. Tur att Mattis och Ebba kom och livade upp dagen något. På tisdag har jag fucking jävla fysikprov. Sedan är jag fri (förhoppningsvis) från fysik resten av livet. Det är en rolig och nästan lite mysig tanke. 

Det har inte hänt så mycket mer idag. Eller jo, teven har stått på med vintersport hela dagen idag. Jag blir avundsjuk, avundsjuk på snön och skidåkning. Jag blir irriterad när jag tänker på att syrran åker upp till fjällen två gånger, och jag noll. Livet är orättvist, men konstigt nog så lever jag ändå. Livet är allt bra konstigt.

Jeg har en drøm

Jag vill bara säga att världscuptävlingar i längd och skidskytte har gjort min dag + snygga norrmän. Jag ska flytta till Norge när jag blir stor. Det ni! Yeah. Ett mål i mitt liv är att lära mig norska. Gud vad jag är töntig.

I never needed anybody's help in any way

Nationelltprov i Fysik A på tisdag. Engelska till på onsdag. Kemiuppsats skulle ha varit klas måndag den 17 november (ja, det har varit. Nej, jag har inte börjat). Biologiuppsats som ska vara klar på fredag. Jippie. Jag får skylla mig själv, men nu när jag börjar inse att allt ska in den här veckan dör jag lite. Dör ganska mycket faktiskt. 


There's a corner of your heart

Det finns personer som man blir glad av att vara i närheten. Det finns personer som alltid förstår hur man känner, som alltid vet hur man känner. Ibland räcker det att bara kolla på varandra och båda förstår direkt. Det finns personer som jag kan berätta allt för och som jag alltid litar på till 100%. Det finns personer som alltid får mig att skratta, som jag mår bra av att vara nära. Jag hoppas att ni vet vilka ni är, för er kommer jag inte släppa. Aldrig.

 
 

Atomic fallout

Söderfors är ett litet samhälle mellan Gävle och Uppsala. Min mamma kommer därifrån och typ hela min släkt bor där, vilket medför att jag brukar tillbringa lov m.m där. Jag gillar Söderfors jättemycket, även fast det är väldigt litet, men det är sak som oroar mig.

Jo, alltså, så här är det. Klockan 01.23 den 26 april 1986 förstördes reaktor fyra i Tjernobyl genom en stor explosion. Ett radioaktivt ämne spreds över hela Europa. Även Sverige blev påverkat då regnmoln förde med sig radioaktiva partiklar, vilket vid nederbörd här i Sverige orsakade radioaktivt nedfall. Gävletrakten blev hårdast drabbat här i Sverige.

Det jag vill komma till är att jag inte tror att det är en tillfällighet att alla i Söderfors tycks drabbas av cancer. Varenda gång när vi är där eller när vi har besök av släkten så kommer ordet cancer upp. Alla verkar bli sjuka av cancer, och det är det här som är så otroligt läskigt. Tänk om det är pga reaktorexplosionen i Tjernobyl.

Okej, jag kanske är lite paranoid men jag är verkligen rädd för att få cancer, och framförallt att alla jag känner i lilla Söderfors ska får cancer. ni som känner mig väl vet hur jag, för ett par år sedan, var väldigt orolig för kärnkraft. Jag inbillade mig massor av saker vilket gjorde att jag inte mådde så bra. Jag trodde helt seriöst att reaktorer här i Sverige skulle explodera och att jag skulle dö. Jag tror det också var då som jag skrev NO-provet. Åter igen ni som känner mig vet vilket prov jag pratar om.

Det som jag har skrivit här är helt utifrån mina tankar. Jag gillar Söderfors hur mycket som helst, faktiskt, men håll med om att det är läskigt?

Escape this town for a little while

Matteprovet var jobbigt men otroligt skönt nu när man kan stryka en sak på whiteboardtavlan. Känner mig nästan nöjd med provet bara för att det är över, haha. Den här glada känslan kan också bero på att min moster klarade sin körkortsteori idag så nu har hon nästan körkort! Hon är överlycklig, och det är så himla kul, för jag vet hur svårt hon tycker att det har varit!

Jag har faktiskt lite tråkigt att berätta också. Jag har ont i min högra häl. Ja hälen. Jag vet inte riktigt varför, det kan bero på min skor och det kan bero på att jag springer för mycket asfalt (jag vågar inte springa själv i skogen när det är mörkt). Nu får jag inte springa förrän det känns bra och jag som har kommit igång på riktigt nu. Träningsmängden och kvaliten var hög förra veckan, men nu sabbar min jäkla häl allt.

Jag vill bara berätta att jag är jätterädd för cancer. Jag tänkte skriva lite sen om cancer, och mina vänner, den grejen är verkligen läskigt! 

Jag ser en stjärna falla

Ibland måste man chansa, och hoppas på det bästa. Så enkelt är det. Jag tror jag ska göra det, chansa och se vad som händer. Ja.


Turn me upside down and around and around

Det snöar. Det är bra. Det är plusgrader. Det är dåligt. Jag vill skratta. Det är bra. Jag ska plugga mate. Det är dåligt. Jag spelade bra idag. Det är bra. Jag blir irriterad. Det är dåligt, kanske bra.

I don't know

Dagens dilemma uppstod när mamma kommenterade min hårfärg, "vi kanske ska lägga i lite slingor Hanna". Jag fick panik när jag tänkte på hur det blev senaste gången. Då var hennes kommentar, "Eh, Hanna, du ser ut som en hora". Färgen var så otroligt ful, och ja, tyvärr så hade mamma rätt med horkommentaren...

Okej, jag ÄR trött på min hårfärg som nu är någon blandning av råttfärgat, blond, slingblond, mörkblond, och äcklig. Jag ÄR sugen på att göra någonting. Frågan är vad. Jag kommer aldrig våga färga håret brunt, men egentligen är det det jag vill. Jag vill också få tillbaka min gamla mörklonda färg men det kommer ta år, vekrligen. Göra slinger skulle sabba mina idéer på att få mörkare hår, men det skulle bli snyggare än vad det är nu.

Dagens dilemma är otroligt töntigt, men blä på håret alltså. Idéer tack.

Jag vill också påpeka att Matte C gör mig galen + att jag verkligen inte borde sitta här och tönta mig. Blä. Mycket är blä.

Bra jobbat

Okej, jag vill faktiskt skryta lite. Jag har redan tränat för dagen, även fast jag har sovmorgon till kvart över tolv, typ. Jag har aldrig förut tränat innan skolan så det var väldigt duktigt av mig! Det ni!  Antagligen väldigt ointressant för er men nu vet ni + att jag har fått berätta hur duktig jag tycker att jag har varit, haha. 

Jag kan inte hjälpa dig upp, kan inte lysa upp den väg du springer





RSS 2.0