Sträcker upp mina händer, tror att det här kan vara början på nåt stort. jag står precis på gränsen. horisonten är nån annans konstruktion




The vintage shop

"26022100 var en stor dag. ble invirtet på bakrommet till "one of a kind" også kjent som THE VINTAGE SHOP. omringet av klær fra designere som Dior, LV, Vera Wang, Vivienne Westwood, Pucci, Fendi, Celine og Chanel kjentes alle klær i dagens designere butikker helt meningsløse. Jeg har bevitnet en vintage Chanel veske till 400 000 kroner"

mina vänner, detta var vad vi gjorde i lördags. synne har beskrivit det så fint så jag snodde det rakt av från hennes blogg. det var heeelt galet att se alla kläder, skor och väskor.

Måndagen den tjugoåttonde februari tvåtusenelva

har precis avverkat morgonpasset och det känns faktiskt rikitgt kul att börja jobba igen. helgen har nog varit en av de bästa av alla londonhelger. i lördags hängde synne och jag på portobello, åt lunch på ett väldigt busy fik/restaurang, shoppade i west end, planerade för en hemmakväll med middag + film men som uteblev då drinkar i holland park/notting hill lockade mer. vi besökte för första gången notting hill arts club, dansade för första och sista gången i hunters, och efterfestade med roliga människor tills solen gick upp!

Lördagen den tjugosjätte februari tvåtusenelva






1 + 2. min värdfamilj åkte på semester, och vi bakade bland annat semlor.
3. en utelåst mattis
4. richmond
5. billiga torsdagsmojitos på bison and bird, skratt och dans

Like listening to the thunder of your heart, and how with every other beat we grew further apart. love is always going to be hard to you both. never thinking that you'll ever love anyone else as much

lovar att visa er bilder från de senaste dagarna men det är så mycket som händer hela tiden att jag inte har hunnit fixa bilderna. något av det bästa som finns måste väl ändå vara årets första vårdag? att spendera den i richmond är något alla borde vara med om. att promenerar omkring med ett stort leende på läpparna och förundras över hur otroligt fint london är, känna hur solen faktiskt värmer och hälsa på hjortarna som bor i parken.

Torsdagen den tjugofjärde februari tvåtusenelva

det finns liksom inte ord för att beskriva hur mycket jag älskar längdskidor och då jag inte hade möjlighet att se dagens vm-sprint kollade jag precis på reprisen på svt-play. glädjetårar och ett sådant otroligt sug efter snö och skidåkning är resultatet. att mina tre favoriter tog pallplatserna är sjukt kul, och ikväll ska det firas tillsammans med synne då en utekväll vid clapham common väntar!

There are places i remember all my life, though some have changed. some forever not for better, some have gone and some remain. all these places had their moments, with lovers and friends


att bli väckt av solstrålar och fågelkvitter. åh idag är våren här och jag har precis avnjutit en smoothie och knäckebrödsmackor. richmond väntar tillsammans med mattis och hennes familj, så ja, det kommer bli en fin dag! nu: försöka stoppa översvämningen i mitt handfat.

Tisdagen den tjugoandra februari tvåtusenelva

en fin dag som har spenderats runt oxford circus med shopping och sedan lunch med synne på joe & the juice. ikväll har jag haft finbesök av karianne och synne, vilket resulterade i vin + kycklingwok + mycket skratt. min små söta norskor alltså! puss och godnatt


Måndagen den tjugoförsta februari tvåtusenelva

vi lever och äter mest hela tiden. små söta semlor bakades igår, och spaghetti bolognese tillagades. idag är planen shopping, men då vi igår lyckades stänga igen dörren till mattis + synnes place med nyckeln kvar i låset på insidan är prio ett idag att försöka komma in i lägenheten. hur är sverige?

Lördagen den nittonde februari tvåtusenelva

lyssnar på roxette och njuter av att kunna skruva upp volymen utan att behöva bry sig om familjen som faktiskt bor i det här huset. känner mig som en riktig housewife i det här enorma huset. tur att mattis är här och gör mig sällskap. vi har ätit mest hela dagen idag. en stor brunch, kladdkaka och nu ikväll tacos. ikväll väntar east london!

Fredagen den artonde februari tvåtusenelva

min host mum oroar sig för att jag svälta under veckan då hon glömt köpa in bnröd och ägg, och ger mig lite extra pengar samtidigt som väskor, mat, gummistövlar packas. likaså leksaksbilar, insektsböcker och bug set. familjen åker imorgon iväg på holiday och huset är just nu ett organiserat kaos. jag inser att jag kommer sakna dem trots att jag vet att vi behöver vara ifrån varandra ett tag. f och jag har haft en mysig morgon med kaffedrickande, music class och samtal med ankor i parken. det är så våra fredagar brukar se ut, bästa dagen i veckan faktiskt. nu väntar lunchshopping på northcote road. sweatpants från jack wills står överst på listan tillsammans med bröd från the bread stalls. puss!

Remember how we laughed away the hours and dreamed of all the great things we would do. those were the days




grattis på födelsedagen världens bästa stora lillasyster. det går nog inte att beskriva hur mycket jag saknar dig och hur mycket jag önskar att mora bara låg några mil från london. i love u!

Du bara får mig att hänga kvar för jag tror, när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än

fick precis reda på att jag kommer få pocket money för nästa vecka även fast jag inte jobbar. så himla nice. högst på önskelistan står smink från benefit, egentligen allt från hm trend, en väska från zara, ett par röda eller rosa hunters, converse, skor från topshop, sweatpants från jack wills, träningskläder, springskor från nike. frågan är bara hur jag ska kunna välja? ps. visste du att en snigel per dag kan äta två gånger sin vikt, eller att jordens alla myror väger mer än vad jordens alla människor tillsammans gör?

Onsdagen den sextonde februari tvåtusenelva

en extra lång lunch spenderades på gymmet, och följdes upp med en quiche + cappuccino på favoritcaféet. att sitta ute och äta i solen utan att frysa, och det är bara februari. köpte tre pocketböcker (och blev medlem i en bokklubb) och tänker att timmarna jag spenderar framför laptopen ska bli färre och läsa-bok-timmarna fler. 2,5 arbetsdagar kvar tills familjen åker bort och hela huset blir mitt. ni anar inte hur mycket jag längtar efter lite holiday. rörigt inlägg som vanligt, det jag egentligen ville fråga var hur ni mår?

Tisdagen den femtonde februari tvåtusenelva


jag vet inte riktigt hur jag skulle klara av att bo så här långt bort från min familj om skype inte skulle finnas. ett spontant samtal från lillasyster gjorde en tråkig dag mycket roligare, och det är helt galet hur mycket jag saknar min familj just nu. eller det kanske är längtan istället för saknad. inte tusen tårar, snarare tusen leenden vid tanken på mina fyra finaste. en liten kärleksförklaring så här dagen efter valentines day. varför bara fira kärleken en dag om året? jag älskar er

Love it will not betray you, dismay or enslave you, it will set you free

ikväll firar jag valentine med middag på en italiensk restaurang i west end tillsammans med fina människor. precis så som det ska vara. happy valentines day and lots of love!

But my head just aches when i think of the things that i shouldn't have done, but life is for living we all know and i don't want to live it alone

söndagsutlfykterna fortsätter och idag med sunday roast i richmond på en mysig pub med fint sällskap. ni vet den där känslan då livet känns så himla enkelt och precis så som du vill att det ska vara? exakt så kändes det idag under de där fyra timmarna i richmond. konstaterade att jag har bott här i snart ett halvår, att old music is the best one, att tiramisu är underskattat och att det bästa som finns måste vara ljudet av regn droppandes mot en tältduk.

Söndagen den trettonde februari tvåtusenelva


jobbar. jobbar. jobbar. och jag vet inte vad som hände med uppdateringarna, men jag lever iallafall och ser fram mot eftermiddagens lilla roadtrip. hoppas ni mår bra och har haft en fin helg!

Torsdagen den tionde februari tvåtusenelva


det finns så många anledningar till att vara glad. barnen uppför sig exemplariskt nu när färäldrarna är borta vilket gör allt så himla mycket enklare. kramar och pussar delas ständigt ut, och lite för långa bed times stories läses. helgen börjar nu planeras och det ryktas om en skattjakt, lördagsutflykt in till northcote road med bussen (barnen har i princip aldrig åkt buss), och söndagsbrunch x 2. hur bra låter inte det?

Superspecial direkt från Stentorp!!

Hejsan mamma och pappa, resten av släkten och alla andra!! Tänkte slänga in en liten hälsning härifrån Mora. Förstår om ni tröttnar lite på allt londonsnack hehe..... Mora är superbra verkligen. Vi tränar, hänger här på torpet med alla andra skidisar, gör sjuka grejer som jag är helt säker på att Hanna aldrig får uppleva i London, går i skolan lite ibland när vi har lektioner och jaaaa.. Lever livet helt enkelt!!! Det är helt stört bra. Går inte att förklara faktiskt!
Nu sitter jag här i 20b och tittar på Maja när hon bakar snoddas/mockarutor/kärleksmums för vi ska ha fikakalas med Leo Larsen aka Lilla gullet eller hunden. Ikväll ska jag och Turi ha TeamTurimöte med pep talk inför J-cupen som går i Falun i helgen!! Mitt hemland alltså. Ska bli kul! Nu har jag ingenting mer att säga men om ni vill läsa mer så kan ni ju kika in på min blogg emmasofie.devote.se
Over and out
Emma

Sträcker upp mina händer, tror att det här kan vara början på nåt stort. jag står precis på gränsen. horisonten är nån annans konstruktion

dödens död alltså. min rumpa är numera täckt av ett enda stort gigantiskt blått blåmärke och gör ont så fort jag rör på mig. mattbeklädda trappor + strumpbyxor + stress är ingen bra kombination, tro mig. sov så gott mina vänner!

Onsdagen den nionde februari tvåtusenelva

det känns som att dagarna går så himla snabbt och jag vet liksom inte hur jag ska hinna med allt jag vill göra. när jag inte jobbar tränar jag, och när jag inte tränar hänger jag med fina fina vänner. tidigare idag åkte mina host parents till italien för en skidweekend, och barnen är hemma med mig + deras mormor som har flyttat in för tillfället. vi har det mysigt tillsammans, och spenderar stor del av dagarna i trädgården grävandes efter maskar och andra mysiga djur. vi åker flygplan överallt också. destinationer som månen och afrikas djungel återkommer ständigt, och idag hann vi även med en snabbvisit till nordpolen. väldigt exotiskt. att jag ska jobba hela lördag och halva söndag gör liksom inte så mycket då jag mår som bäst när jag umgås med barnen

För att du syns överallt är det inte säkert att du finns. det är en konst att bara fylla hål. jag minns vad jag minns och jag har glömt vad jag glömt. det behöver inte ens ha hänt

och vad jag älskar känslan som infinner sig i kroppen efter ett stenhårt träningspass. löpning till och från gymmet + spinning class har resulterat i en trött kropp och ett leende på läpparna. hoppas ni har haft en fin dag mina vänner!

Tisdagen den åttonde februari tvåtusenelva

sol. att sitta på en parkbänk i två timmar, läsa en bok, lyssna på musik, dricka kaffe och äta pestociabatta med salami och mozarella. leva livet. jag tycker nästan lite synd om er som inte får uppleva våren i den här staden.

Love it will not betray you, dismay or enslave you, it will set you free

och jag älskar kvällar som den här. nytvättad hår, fina skypesamtal, träningsvärk i överkroppen, havregrynsgröt, godnattpussar från barnen, nagellacksmålning, elle uk, mumford and sons. somna tidigt i min stora dubbelsäng, drömma om framtiden. om våren. om allt det där fina


Söndagen den sjätte februari tvåtusenelva

en typisk lördagkväll september '10: förfest i bethnal green, k-cider, dans i shoreditch/hoxton, nattbagels på bricklane. bakissöndagar.

en typisk lördagkväll jan/feb '11: hemlagad middag, kvällspromenad till tesco för inköp av kvällens sweets, satc alternativt en film, somnar senast klockan 01.00.

frågan är vad som hände?

So look at me, tell me what you see and give me a left cheek kiss. if this is not called happiness and don’t know what it is.

och det känns i hela kroppen när lilla f gråter timmar i sträck på grund av feber, när c planerar sin femårsdag tillsammans med mig ovetandes om att jag inte kommer fira den med honom, och när d berättar att hon ska spendera en hel dag till att göra en lerstaty som jag ska få. att jag skulle fästa mig så vid barnen hade jag nog aldrig trott och jag vet att jag har sagt det här förut, men jag är så otroligt glad över att jag får vara en del av den här familjen.

Fredagen den fjärde februari tvåtusenelva

igår åt jag middag på en fiskrestaurang inne i city med fint sällskap. åt supergod mat, skrattade, pratade och mådde bättre än vad jag gjort på länge. invigde min nya blazer och önskar att jag kunde ha på mig den dygnet runt. så fin är den. idag är det fredag och enligt yr väntar 11 grader + sol. vår alltså! hur bra låter inte det?

Onsdagen den andra februari tvåtusenelva


att promenera förbi det här rosa trädet två gånger nästan varje dag får mig att längta så otroligt mycket efter våren. att ett träd kan vara så otroligt vackert, så vårigt, och skapa så många förväntningar. då jag nästan är ledig idag tog jag bussen till knightsbridge för att äntligen köpa den där blazern från hm trend som jag har suktat efter. nu hänger den i min garderob och väntar på att invigas. perfektion. ikväll väntar middag på pizza express och troligtvis även bio!

RSS 2.0