All that you have is your soul

jag och mattis har varit duktiga idag. vi har varit ute och gått i 45 minuter. överdrivet skönt faktiskt. det är vår nya torsdagsvana, att gå ut och gå varje torsdagsmorgon. nu ska göra mig klar för skolan som kommer bestå av musik hela dagen. först konsert och sedan musiklektion hela eftermiddagen. tracy chapman är en bra kvinna.


Önsketänkande


Seems like we lost it

kemiprovet på måndag kommer bli min död. jag. fattar. verkligen. ingenting. ibland undrar jag varför jag går natur. matteprovet som jag skrev i torsdags fick jag knappt g på. hur kul är det liksom. när man verkligen försöker, men ändå så fattar man ingenting. det känns helt seriöst som om jag var mycket smartare på montessori och att jag lärde mig mycket mer. om jag någon gång i mitt framtida liv får för mig att bli lärare eller rektor så ska jag bli det på en montessoriskola. mina barn ska gå på ett montessoridagis och de ska sedan fortsätta på en montessoriskola. jag kommer ihåg alla planeringar som innehöll grammaspelet, kaffekokningar, räkna- och målappaper, baka kringlor, räknekedjorna, de röda bråkcirklarna. alltså åh.





Lonesome road

jag har precis kommit hem från ett träningspass. det blev ett sådant där skönt träningspass med löpskolning och hoppstyrka. är helt slut i mina ben nu. men det är bara skönt. nu väntar jag på att min saft ska frysa i frysen så att det blir saftisbitar. det är gott. tillsammans med dem ska jag sedan plugga hela kvällen lång. fast jag ska börja plugga redan nu eftersom det tar ett tag för saftisarna att bli frysta. puss hejdå

When you try your best but you don't succeed. when you get what you want but not what you need

ja, ungefär så

Vi har, vi har

det går bra nu. jag har helt seriöst skrivit mer idag än vad jag har skrivit på flera månader. idrottsuppsatsen kommer bli bra. när den väl blir färdig. liksom klas så har jag också gjort en lista på alla saker jag måste göra. den är ganska lång, men jag kommer nog klara det. eller alltså, jag måste klara det. det var egentligen bara det jag ville säga. att det går bra nu alltså. just det, vi har sålt vår bil och en ny kommer inhandlas i veckan. hälsodagen har varit bra också. nu ska jag fortsätta skriva om orientering, historian är klar och nu flyttar jag över till tävlingsreglerna inom orienteringen. jag är mogen och proper. det tycker svante iallafall.

Remember those walls i built, well baby they're tumbling down


It’s gonna be the one

tävlingarna har gått dåligt. terrängen var dålig, eller iallafall på vissa ställen. ungefär överallt där jag sprang, haha. jag lyckades bomma alltför många minuter för att jag ska kunna vara nöjd, men aja. allt annat har varit riktigt bra. svante är bäst. vädret har varit bäst. vi bodde på ett mysigt hotell, och vi kollade på robinson och åt godis. vi gick på promenader i det fina vädret. linnea är bäst. jag är inte förkyld längre så nu ska jag börja träna. ordentligt. jag ska lära mig orientera på riktigt och inte slarva och tönta mig som jag brukar göra. puss

Du och jag för stämningen, för den mjuka bedårande skymningen

furuvik var faktiskt riktigt kul och jag har kommit fram till att apor är mycket fascinerande. cool är det också att min släkting (mammas tremänning) lever tillsammans med en apa dygnt runt. tänk att ha en apbebis liksom, åh. alla bilder jag tog idag blev bajs så tyvärr blir det inte några bilder.

tidigt imorgon bitti åker jag ner till finspång och springer långdistans imorgon och medel på söndag. det blir bäst, vädret kommer vara grymt och jag får träffa svante och andra mysiga människor! det gillar vi starkt. nu ska jag ner och mysa med syster. den andra systern är i borlänge och klantar sig, vilket inte är ovanligt, så att mamma och pappa har åkt till borlänge för att hämta hem henne. emma är dålig. puss

A monkey needs to dance so do you

Idag hoppas jag på en fin dag bland aporna i furuvik. hoppas jag träffar en lika snygg apa som den på grannis. han var grym, och tjock.


To put our hopes together and wish for something better

dödens dag. matteprovet i morse gick verkligen inte bra. det var svårt, dåligt formulerat och allmänt jobbigt. dödens dag tog ett litet uppehåll under eftermiddagen som spenderades hemma hos ebba tillsammans med singstar och te. tillsammans med finaste ebba gick vi till hälsinggårdsskolan där vi informerade väldigt bra om haraldsbo. vi var bäst ungefär. när jag kom hem övergick en bra kväll till den dåligaste på länge ungefär. dödens dag som sagt. jag fick idag ett brev från stället där jag sommarjobbade förra året. mitt ansökningsbrev har tydligen "kommit bort" så de har alltså aldrig sett min ansökan vilket betyder att jag inte kommer få jobba där i sommar. jag kommer seriöst inte få något sommarjobb. nu ska dödens dag äntligen få ett avslut då jag ska gå och sova. imorgon ska jag gulla med aporna i furuvik. puss och godnatt

For the price of a cup of tea

eftermiddagste med matte och emma. vi är sneaky och vill ha info om den nya bf:en. det går inte så bra. matte har ätit tio mackor, en tallrik fil och druckit te. emma också fast minus teet. jag har ätit fyra mackor och druckit te. nu ska vi plugga matte hela natten lång. weho. min snygga morgonrock får också vara med, vilken för nuvarande bäres upp av mattis.emma bajsar.


Fina, finaste du

ett fint sms
det gjorde min dag
du är underbar
jag är lycklig

Oh I'm scared of the middle place. between light and nowhere

förkylningen verkar aldrig vilja bli bra. har varit förkyld till och från sedan vi kom hem från grannis. nu funderar jag på att hoppa över finspång i helgen bara för att bli frisk. ska iallafall vila nu fram till helgen för att se om det är bättre på fredag. vill verkligen springa finspång, men jag måste vara frisk. hatar att jag som var ganska bra tränad så klart blir förkyld och formen går ner i botten. det är sämst.

sämst är det också att mina ben, eller ja hela kroppen i princip, är överdrivet torr och jag flagnar hela tiden. smörjer in mig typ fyra gånger varje dag. ändå så hjälper det nästan inte. det är irriterande, jag vill fortsätta vara brun. snart är det sommar. det kommer bli bäst. även om jag inte får något sommarjobb.

Killing me softly

när jag kom hem för ett litet tag sedan så blandade jag en jordgubbssmoothie vilket ungefär gjorde min dag. den var överdrivet god. nu väntar matteboken på mig då vi har prov i matte d på torsdag. derivata och massor av andra saker som inte direkt är mina bästa vänner. puss


Be and be not afraid

13.00 i fredags gick bussen ner mot skillingaryd i småland där vi skulle sova. kattkudden + den rosa filten var med. filmer, godis, böcker, pluggsaker fanns också i det så kallade handbagaget. den första timmen ägnades åt att försöka få igång en bärbar dvd som engligt någon gubbe skulle fungera så att alla kunde kolla på dvd-filmer. vi försökte, men det gick inte. dvd:n var sönder. kul liksom. jag blev irriterad då jag hade tänkt att lära tjeckierna att älska beatles. i brist på dvd-spelare så fick vi lov att nöja oss med pistvakt. yeah liksom. big daddy såg vi också. det var inte så kul. vi kom fram till ödeshög där frasses hamburgare skulle servera oss mat. maten bestod av klibb-slemmiga makaroner med sega-köttbitar-sås. men drickan var god. jag citerar den bittra och lite nervösa killen i kassan: "ta vad fan ni vill ur kylen". så det gjorde vi. just det, jag glömde en detalj om maten. den var kall. den kostade 78 kronor. frases hamburgare. nej tack, aldrig mer.

resan fortsatte och vi kom äntligen fram till militärförläggningen i skillingaryd där vi skulle övernatta. tjeckierna stack ut och sprang för att sedan duscha offentligt. vi bäddade i vårt tiobäddsrum där jag, linn och linnea skulle sova. tänk er ett kalt rum med militärvåningssängar. då tänker ni på vårt rum. jag sov dåligt då vi hade e4:an precis utanför fönstret, men vaknade till slut av att klockan ringde och att det var  lördag. tiomila alltså.

vi åt en stadig militärfrukost. ja, den var stadig. gröten var stadig och äcklig. lite militärer fick vi se också innan vi satte oss i bussen mot tävlingen. stämningen var på topp och vi var pepp. vi anlände till tävlingen klockan halv elva ungefär då ungdomskaveln startade 12.30. det första man gör när man kommer till ett tc (tävlingscentrum för er som inte är orienterare) är att leta reda på vindskyddsplatsen och börja resa vindskydden. detta resande av tälten tog tid och jag blev mer och mer irriterad när de äldre vägrade lyssna på mig. lite hetsig och skrikig blev jag nog också, men till slut fattade även de andra att vi behövde flytta tältet. detta var efter att jag stått och skrikigt i ett antal minuter att vi behövde just flytta tältet.

aja. tälten kom till slut upp och vi gick till intersport-tältet där det var rusningstrafik ungefär. överdrivet mycket folk som tyvärr tänkte precis samma tankar som vi gjorde; leta efter fynd. tyvärr hittade jag inget fynd. istället hittade jag svante efter någon timme. det var mysigt då jag inte hade träffat honom på två hela veckor. han var nu min resten av dagen.

nu lite mer om själva tävlingen. ungdomarna startade och jag kan inte påstå att jag följde den tävlingen med något större intresse. nervositeten började komma mer och mer, huvudvärken likaså. 13.45 var klockslaget då damernas första sträcka startade. linnea sprang bra på första och växlade över till eva som i sin tur växlade över till malin som i sin tur växlade över till mig. 7,8 kilomter väntade och efter en hel dag på tc var jag inte så vidare pepp, men det var bara att ge sig iväg. jag kom snett på ettan, bommade femman, åttan och typ den fjortonde kontrollen. det gick itne så vidare snabbt heller. grönområden, mossar och undervegitation gjorde inte direkt loppet och mitt humör bättre. spurten gick bra. det var tur. jagsprutade ifrån dem som jag hade varit tillsammans med under i pricip hela banan. som sagt, lite för lång tid och lite för många bommar för att jag skulle vara nöjd.

efter lite pussar från svante, en dusch och lite äcklig pastasallad (purjolöksallad) så var humöret på topp igen och det kändes skönt att veta att jag skulle få sova i en riktig säng inomhus då det började bli riktigt kallt ute. nu började nästa lilla äventyr. resan mot brösarp där vi skulle sova. frukost skulle vi köpa efter vägen, helst lite mat också. vi var hungriga, trötta och ville bara komma fram så fort som möjligt. man tycker ju att det borde finnas en mack eller en affär utefter en nio mil lång sträcka. vi såg inte en enda som var öppen. skåne är dåligt (förlåt linnea). efter ett antal nästan överkörda djur så kom vi äntligen fram till brösarp. utan mat och frukost. vi var i upplösningstillstånd, men lina räddade oss med lite sallad. sen sov vi för att glömma bort hur hungriga vi var. okej då, jag kanske överdriver lite. vi var kanske inte riktigt  i upplösningstillstånd. bara nästan.

nästa gång jag vaknade var det söndag morgon. jag var överdrivet hungrig, mina axlar värkte och mina ben kändes mer som typ träben än människoben. vår plan hade sedan länge varit att vi skule sticka ut och träna på morgonen då vi enligt min pappa var på "sveriges finaste stället". den här planen avslogs ganska snabbt så vi insåg att mat är viktigare än fin natur. vi satte oss än en gång i bussen för att åka till tävlingen för att hämta herrarna och de som sov kvar på tc. efter vägen hittade vi ett ica som vi äntligen kunde köpa vår efterlängtade frukost. det var överdrivet gott. vi åkte till tävlingen. jag träffade svante i några minuter och fick några pussar innan vi påbörjade en lång bussresa hem till falun. en bussresa som tog överdrivet lång tid och en restaurang som serverade äcklig mat. 20.30 kom vi hem till falun.

det här blev mitt längsta inlägg någonsin. själv tycker jag det är jättejobbigt att läsa långa blogginlägg, så jag försår om ni inte har orkat läsa klart hela. det här var i allfall min tiomilaresa som nästa år (tack gode gud) inte går i skåne. nu peppar jag inför helgens j-cup i finspång. 20 grader varmt ska det tydligen bli också. det gillar vi starkt.






 

Don't leave the light on baby

dagen blev lika dålig som jag hade förutspått. bajs. nu sitter jag och väntar på att svante ska ringa. sen ska jag sova. länge. imorgon ska jag se på gossip girl, ta en spruta mot tbe, ge er en detaljerad histora om tiomila, gå i skolan, shoppa med pappa, och sen imrogon kväll förhoppningsvis träna. nu vet ni hur min morgondag ser ut. väldigt ointressant faktiskt. jag önskar att allt vore lite enklare. det skulle jag behöva.

I'm waking up to us

beviset på att orienteringen har startat är rivsår + blåmärken. jag har bevisen. från skåne. 7,8 kilometer. det var kul och jag kan skriva lite mer detaljerat senare idag. nu ska jag och min ömma kropp (jag har ont ungefär överallt) cykla till skolan, och förhoppningsvis överleva den jobbigaste dagen i skolan. puss

Tiomila

äntligen är det fredag den sjuttonde. jag åker ner mot skåne idag för att springa tiomila. yeah. för er som är intresserade så har  jag och svante idag varit tillsammans i tre månader, och imorgon för jag äntligen träffa honom igen. i skåne. jag har nog inte riktigt fattat att vi ska åka ner genom typ hela sverige, endast för att springa 7,5 kilometer. men är det tiomila så är det tiomila liksom. det kommer bli grymt. jag ska få tjeckierna att älska beatles. yeah.

Thought I'd made something that could be mine forever. found out the hard way one can't possess another

jag är helt fast i pusselbyggandet. överdrivet kul. snyggt blir det också. tyvärr så har jag ett ton med plugg som väntar så nu har jag äntligen börjat på min argumenterande uppsats om doping. matte har jag också pluggat några timmar. äntligen får jag något gjort liksom. jag känner mig nästan duktig. tracy chapman lyssnar jag också på. det är fint.


But that snapshot can't be found and i don't trust my memory

maja och jag har en bygga-pussel-kväll. det är mysigt. vi har börjat på ett tusenbitarspussel som enligt förpackningen ska vara självlysande. det återstår att se. dagen har varit dålig. jag har varit dålig. men nu, snart ska jag börja peppa för skåne. jag börjar kanske redan nu ikväll med wraps till middag. just det, förkylningen är bättre. det gillar vi mycket. sen så gillar vi också:

"jag vill bara påminna om att ta med lakan till 10-mila"

You say you want a revolution. well, you know we all want to change the world

ett tomt dokument borde blir ett dokument med massor av bosktäver. det går inte så bra. tur att måns och den här akustiska versionen gör dagen går lite enklare.


Vill man ha en tata, så vill man ha en tata

lillkusinen agnes fyller idag fyra år. grattis grattis grattis sötaste, coolaste, roligaste du.


The things we won't do for love

jag hatar att veta att jag verkligen måste skriva tre uppsatser, och att minst en måste bli klar inom tre dagar. jag hatar att inse att jag inte kommer klara det. jag hatar att jag inte har den tiden jag behöver. jag hatar att jag inte kan ta vara på tiden, att känna att man inte klarar av att koncentrera sig. jag hatar att jag använder ordet hatar, det är så fult. 

Look at the stars, look how they shine for you and everything you do

usch det känns inte så himla kul att åka ifrån våren men förhoppningsvis så kommer den snart hit på riktigt. är hemma i falun nu igen efter ett antal dagar borta. jag har hunnit med att springa första tävlingen, bli förkyld, firat påsk med släkten, promenerat på finaste ön, pluggat lite faktiskt, sett på notting hill + fler filmer, och jag har självklart ätit massor med godis. vissa stunder har jag varit så rastlös så att jag inte riktigt vetat vad jag ska ta mig till. hatar att ha näsan full med snor vilket innebär att jag inte har tränat sen i fredags. nu hoppas jag att jag blir frisk till den stundande skåneresan på fredag. jag måste blir frisk och på lördag får jag äntligen träffa svante igen. det kommer bli ett bra lov med en bra helg.



Stop, look and listen

halsontet har gått över till snuva så nu åker jag med till stigtomta ändå! det känns bra och jag ser fram mot påsklov och orientering. bälis ligger mitt ute på landet = inget internet så om ni vill prata med mig så är det bara att ringa. det brukar vara ganska långtråkigt hos farmor och farfar, haha. men mysigt ska det bli iallafall. pussss

Always where i need to be

jag packar, gör något annat, packar lite igen, osv. det tar tid och förhoppningsvis så gör jag det inte i onödan, packar alltså. jag känner lite i halsen vilket ungefär är sämst, men har vilat idag och ska lägga mig tidigt. imorgon bestämmer jag mig om jag ska springa stigis eller inte. hoppas vekrligen att jag inte känner något imorgon så att jag kan åka.

om jag inte åker ner till nyköping imorgon så kommer jag ändå behöva ha packat då resten av familjen (+ jag om jag inte är frisk) åker till bälis imorgon. där ska det firas påsk och jag längtar faktiskt lite efter att få komma ut till landet där man ungefär är helt okontaktbar. eller alltså, mobben funkar ju, men ändå. det är så mysigt. nu måste jag packa klart, och jag antar att jag som vanligt kommer ha mest packning med mig, haha.

Ändå känns det som om hela världen sjunger

och jag lever inte riktig
och jag känner inte riktigt
under dagarna som inte riktigt finns
men så kommer en säsong igen
och strömmen går igång igen
och nätterna blir ljusa och jag känner och jag lever och jag minns

och allting
allting
allt är nästan perfekt

Och jag känner och jag lever och jag minns

helt seriöst den jobbigaste träningen på länge. vi sprang upp för hela teletornsbacken i högt tempo, sedan en ol-bana ner till starten vilket innebar att en intervall tog nästan 15 minuter. hård träning är bra träning, och för en gång skull så känner jag mig ganska bra och det känns som att jag har utvecklats under vintern. det gillar vi! men som sagt, åter till träningen. den gick bra, och det var kul med barmark på de flesta ställena i skogen. däremot så önskar man ibland att kårestugan inte ligger på toppen av lugnetberget, alltså bakom hoppisarna. när man ahr tränat klart återstår ju oftast nedjoggningen. för oss är den uppför. upp för hela mördarbacken liksom. man är garanterat trött efter en träning som dagens. tack för det. nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på andra avenyn

Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnade mig nu

imorse cyklade jag till skolan. efter skolan cyklade jag in till stan och vidare upp till gruvan. efter en anställningsintervju som gick bra, cyklade jag hem. nu har jag jävligt ont i rumpan och känner mig överdrivet klen då jag tydligen inte ens kan cykla typ två mil på en dag utan att få ont i rumpan. nu ska jag byta om till träningskläder och åka upp till träningen. ikväll ska vi springa backisar på jungfruberget= hästskitberget= hygget. det blir nog bra. nu är det dags att börja peppa för tävlingar. på fredag är det jag, linn och linnea som utgör ett lag på stigtomtakaveln. det kommer bli grymt.

A song to pass the time

jisses vad jag har mycket att göra egentligen. kul att man verkligen inte orkar göra någonting av alla dessa saker. jag har tre uppsatser att skriva, ett antal lektioner att räkna, praktiska grejer som handlar om orienteringsresor osv, städa mitt rum, + en massa mer saker som jag verkligen inte rokar göra.

värt att tillägga är att jag idag satte mig ner och skulle räkna en lektion i matte eftersom jag missade ett antal förra veckan. korkad som jag är så gör jag någonting fel när jag använder andragradisprogrammet (min bästa vän), så nu funkar det inte. ännu mer värt att tillägga är att jag fattade matten innan jag sabbade programmet. nu kan jag inte räkna mer och jag hoppas verkligen att perra kan fixa det imorgon. annars är jag så död. imorgon ska jag se på gossip girl hela förmiddagen. nu ska jag nog se på andra avenyn eller se till att jag inte blir magsjuk. puss

Gran canaria



















Någonting större

inatt kom vi hem till fina falun där snön nästan är borta. gran canaria har varit bäst och jag saknar värmen och havet. bilder kommer kanske senare under dagen. senare idag kommer svante hit, och snart ska jag ut och träna. det kommer bli en bra dag.

RSS 2.0