New wedges


här har ni dem; mina nya wedges från aldo. så fina, sköna och snygga till princip allt! en vår/sommar i london kommer ruinera mig..

The wedding dress


det finns liksom inte tillräckligt med ord för att beskriva kate middletons wedding dress. den är så otroligt vacker, och liksom brudnäbbsklänningen av samma designer, sarah burton för alexander mcqueen. konstverk!

Fredagen den tjugonionde april tvåtusenelva

cried when kate walked down the isle in westminister abbey. så himla vacker, även fast prins harry fick hjärtat att dunka snabbast lol. här har det varit party sedan frukost. lots of champagne, pimms och corona. rihanna har varvats med wedding news och det verkar som att alla har haft a really great time. nu ska mattis och jag ut i clapham och bröllopsparta!

It's love that leaves and breaks the seal of always thinking you would be real happy and healthy, strong and calm. where does the good go, where does the good go?

och det är lite för lätt att göra av med pengar i den här staden, särskilt när jag hittar de perfekta paret av wedges samma dag som jag har fått lön. detta ingick inte i min spara pengar-plan, men ibland är det fint att köpa presenter till sig själv.

The day before the royal wedding


hela london och antagligen resten av landet är pyntat med den brittiska flaggan inför morgondagens royal wedding, och överallt ser man saker som förknippas med bröllopet. skolor har stora wedding events, pubar speciella bröllopsmenyer och drink lists, affärer säljer bröllopsserier och jag har till och med hört talas om att man kan köpa ett kylskåp med bröllopsparet på framsidan. förra årets svenska kungliga bröllop går knappt att jämföra med detta. det är helt galet!

här hemma är förberedelserna i full gång inför morgondagens stora wedding party som mina värdföräldrar hostar och huset pyntas med flaggor och andra festliga saker. mat lagas, och kakor bakas. champagne, pimms, corona fyller kylskåpen och förväntningen men även stressen är stor inför imorgon. organiserat kaos.

men det alla pratar om är förstås klänningen, hur kate middletons wedding dress att se ut och vem som har designat den!

Torsdagen den tjugoåttonde april tvåtusenelva

när lilla tvååriga f iklädd skoluniform och med en alldeles för stor ryggsäck på ryggen glatt vinkade hej då redo för sin första dag i nursery school blev både jag och min värdmamma lite väl sentimentala. när jag flyttade hit i augusti kunde han knappt prata, och nu åtta månader senare är han mer än redo för skolan. så himla gulligt

Onsdagen den tjugosjunde april tvåtusenelva

under en två timmar lång power walk med solen i ögonen och musik som i blame coco och lykke li i öronen upptäckte jag nya delar av clapham som jag inte alls visste fanns. en liten road som går parallellt med clapham high street kantad av pubar, restauranger som café rouge + pizza express och mysiga coffe places. så himla söt och inte alls lika busy som clapham high street. jag slutar aldrig förundras över hur otroligt stort clapham är, och det känns så inte alls roligt att jag ska flytta härifrån om lite mer än två månader. jag trivs alldeles för bra här

Tisdagen den tjugosjätte april tvåtusenelva

att jag redan känner träningsvärk efter dagens tidigare löppass känns inte särskilt bra, men nu ska det bli ändring på det. hårdträning från och med nu, och både motivationen och viljan finns vilket känns superbra. bland det bästa som finns är ju faktiskt att känna hur kroppen tar ut sig. nu: bota värken i benen med en lång power walk runt the commons, och samtidigt njuta av hur otroligt busy det är i clapham vid den här tiden på dygnet.

Måndagen den tjugofemte april tvåtusenelva

helgen har varit fin, men så mycket påskfirande har det inte blivit. ganska nice faktiskt. mattis och jag har picnickat i parker, druckit öl och hängt med engelskmän, lagat mat, solat och bara tagit det väldigt lugnt. nu väntar jobb i tre dagar, och sedan ytterligare en långhelg då det är kungligt bröllop i london på fredag, och majledigt på måndag. perfekt! happy easter förresten!

& it's going to be the memories that kill me

en del minnen vill man bara get rid of. särskilt de som är finast men samtidigt känns mest. de som finns i tankarna hela tiden. nu: äggfrukost ute i solen då det redan är minst 18 grader ute. it's summer in london baby

Maundy thursday

kvällsol och ett tomt hus. familjen har åkt iväg för att fira påsk i norra england, och de lämnade mig och lite för mycket påskgodis hemma. inget man säger nej till direkt då det lovas 25 grader och sol hela helgen. galet varmt. skärtorsdagen ska firas hos frisören då min gularöda färg ska ersättas med askblonda slingor. äntligen. har tröttnat lite på att känna mig som en prostitute i håret! hur mår ni?

Torsdagen den tjugoförsta april tvåtusenelva

när man drömmer en allt för perfekt dröm för att sedan vakna upp och inse att drömmen bara var en dröm. besvikelse som snabbt ersätts av glädje då jag faktiskt redan lever min dröm här i london. jag leker med mina au pair-barn hela dagarna, dricker söndagsvin på uteserveringar, dansar hela nätter, hänger i parker, utvecklar min engelska, tillbringar otaliga timmar tillsammans med fina vänner, upptäcker nya platser, äter middag på restauranger, dricker kaffe på mysiga ställen, shoppar, springer favoritrundan runt the commons, knyter kontakter. vissa för evigt, andra tillfälliga. hur ska jag klara av att bryta upp från det här, mitt liv, om bara några månader? det är därför jag intalar mig själv att jag åker hem till sverige för sommarlov, för att sedan i höst flytta tillbaka hit och fortsätta mitt drömliv. det finns inget annat

When you smile the sun it peaks through the clouds. never die for always be around and around and around

weather forecasts lovar 25 grader och sol idag. och imorgon. och på torsdag. och på fredag. gissa om jag njuter!

Måndagen den artonde april tvåtusenelva

i morse tog min host mum och jag med oss barnen på en liten utflykt till london wetland center i barnes för att se på nyfödda ducklings och promenera runt bland alla dammar. bara att åka den korta vägen dit by car är värd att berätta om för det är så otroligt fint här i london nu. tänk dig den finaste sommardagen i sverige, just så är det här mest hela tiden. att åka genom små villages längs rivern themes med fönstren öppna, och doften av sommar är så påtaglig. eftermiddagen har spenderats på en filt i trädgården medan barnen lekte på studsmattan i timmar. fin dag!

There are places i remember all my life, though some have changed. some forever not for better, some have gone and some remain. all these places had their moments, with lovers and friends



en heldag vid king's road och knightsbridge avslutades med middag, vin och en riktig tjejutgång med synne och elisabeth.




söndag. vi utforskade området runt st john's wood by bikes och hamnade till slut i maida vale som är mitt nya favoritområde i london. så otroligt himla fint att det nästan inte går att beskriva. picnic, och sedan vin på en uteservering just by the canal. det kan liksom inte gå fel, särskilt inte med synne som sällskap.

Söndagen den sjuttonde april tvåtusenelva

kan liksom inte att sova då jag bara ler hela tiden när jag tänker på helgen som har varit. så perfekt fin!

Blue valentine

en av de finaste men också mest känslosamma film jag någonsin sett.

Fredagen den femtonde april tvåtusenelva

lycka är att spendera flera timmar ute i trädgården tillsammans med barnen endast ikväll en tunn tunika och jeans. som en kall sommardag i sverige. bara fötter och picknick på gräsmattan. dofter som orange blossoms, nyklippt gräs, barbeque och syren. gröna träd och fågelkvitter. man kan inte annat än älska det

Torsdagen den fjortonde april tvåtusenelva

som jag hade sett fram mot en myskväll hos synne med middag och vin. när jag sa hej då till min värdmamma frågar hon var jag ska då jag ska babysitta ikväll. uppenbarligen en miss i planeringen då jag inte hade någon aning om kvällens jobb. är så himla irriterad och arg, men med viss förståelse ändå då allt är kaos här hemma just nu efter alla holidays och då detta aldrig har hänt förut. livet som au pair mina vänner.

So don't forget these times. i'm gonna find you in the back of my mind. don't forget these times, i'm gonna get you if i try



Tisdagen den tolfte april tvåtusenelva

att promenera vägen hem från tuben klockan elva på kvällen och känna doften av syrenbuskar, hägg och nyklippt gräs samtidigt som skinnjackan åker av då det är så där sommarkvällsvarmt ute. det går liksom inte att sluta le, särskilt inte med tanke på att jag imorgon får träffa mina tre au pair-barn. puss och godnatt!

Destination london


och jag har aldrig längtat så mycket efter london som jag gör nu. ikväll är jag åter igen på plats i fina clapham och det känns så himla bra!

Måndagen den elfte april tvåtusenelva

långfrukost, omelettlunch, cykeltur in till stan, take away coffee vid faluån med mattis och ebba, framtidsplaner, vårsol, familjemiddag, hårfärgning, bastubad. ett perfekt avslut på mitt holiday i sverige!

Bruksvallarna


Onsdagen den sjätte april tvåtusenelva

strålande sol, åtta grader varmt och en fyra timmar lång skidtur på fjället. jag har det bra, och bruksvallarna visar sig från sin bästa sida!

It's the little things you do that makes me fall a little harder

tre avsnitt oth i min ensamhet och emma är äntligen hemma. nu: mat och sedan bruksssssssssss. som jag har längtat efter snö och långa skidpass på fjället!

Tisdagen den femte april tvåtusenelva

hej mina vänner! ligger i systers säng och gör precis ingenting vilket är planen för förmiddagen då emma är i grönklitt och tränar. klockan två går bussen mot funäsdalen, och jag försöker förbereda mig mentalt då 5 timmar i buss antagligen kommer döda mig. tristess och rastlöshet på hög nivå väntar. mora är nice iallafall och jag blir så glad när jag ser hur bra emma har det här, hur många fina människor hon umgås med och vilka möjligheter det finns för att verkligen lyckas med skidåkningen!

Söndagen den tredje april tvåtusenelva

jag hänger i mora hos emma. skrattar så att tårarna rinner, skvallrar, äter godis och pluggar historia. i love you


Let's fall in love and make them hate us

live. laugh. love.

Lördagen den andra april tvåtusenelva

det är så himla mysigt att vara hemma i sverige, trots grå snö och kyligt väder. jag myser med familjen, äter riktig mat och laddar inför kommande vecka som ska spenderas i först mora med emma och sedan bruksvallarna! perfekt helt enkelt.

RSS 2.0