Första advent

Första advent kunde nästan inte bli mer perfekt. Dagen börjades med en lång, god, mysig frukost på Hotell Bergmästaren med bästa tjejorna! Det kändes så bra att bara sitta där och prata utan att stressa, utan att bry sig om vad man säger, och utan att behöva tänka. Dagen fortsatte i samma tempo och en mysig eftermiddag/kväll på stan tillsammans med  Ebba och Linnea var behövlig! Hela dagen kan sammanfattas med ordet mysig.





Jag älskar er!

Rock the World



Favoritgruppen när jag var yngre! Jag kommer aldrig glömma småstjärnorna när vi var Bubbles!

Ha en bra dag, för det ska jag ha!

Let's hope it's a good one






Det där leendet

Det känns som om jag har genomfört den här dagen med ett leende på läpparna, ett ständigt leende på läpparna. Det är första advent på söndag vilket inleds med en frukostbuffé på Hotel Clarion här i Falun, tillsammans med Mattis, Ebba och Linni! Mysig julmusik är nu fixad plus att mamma idag kom hem med någon konstig grej som jag kan ha i mitt fönster istället för en adventsljusstake. Imorgon ska vi tydligen ha, enligt min mamma, "adventstök" = städa hela huset.

Jag lever, puss

Jag och gubbarna

Jag måste säga att det var riktigt mysigt att åka runt runt på 600-metersslingan på Lugnet tillsammans med en massa gubbar + några elitmänniskor. Kul med en ny typ på slingan också, mer backar, yeah! Tekniken satt väl inte direkt så bra efter ett antal månader men det var kul att åka med Emmas skatepjäxor + skateskidor!

Jag säger bara; längdskidåkning!

For the first time

En bra dag kommer förhoppningsvis sluta på ett ännu bättre sätt. Jag ska åka skida på Lugnet för första gången sedan förra vintern! Nu när det har varit kallt så har det sprutats för fullt uppe på stadion. Nu är snön utkörd till en slinga som är 600 meter lång!

Och, ja jag vet att det heter skidor men i min familj säger vi skida, punkt slut.

Frustrated

Kemiprovet blev till slut patetiskt, och det var verkligen hemskt att sitta där utan att förstå någonting. Jag blev så arg och besviken på mig själv att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Det enda positiva under provet var att Christel kom in och berättade att vi slipper fysik B. Förutom det så har dagen varit sämst.

Nu snart ska jag ut i skogen och springa natt och springa av mig allt. Jag gillar egentligen inte natt, börjar bli lite rädd faktiskt. Tänk så möter jag ett djur eller något annat. Det skulle inte förvåna mig eftersom den här dagen är totally sämst.

Imorgon ska jag ha en glad dag, ingenting ska få förstöra.

Koncentration

Okej, jag har sagt det förut men alltså jag kan verkligen inte plugga. Jag förstår verkligen inte varför. Idag slutade det med att jag och Mattis satt och kollade på Hasses låtsasbrorsas kompis. Mycket intressant, dagens tema var hångel! Gå in på svt.se och kolla!

Dagen för övrigt har inte bjudit på så många intressanta saker. Skolan var precis som vanligt = ointressant. Jag har, äntligen, tränat ett ordentligt pass. Både löpning och styrka. Imorgon blir det natträning och bastu efter!

Bjuder på en bild från helgen!



1 1 2 3

Sjukt bra!



Hemma bra, borta bäst

Okej, ni vet inte hur sur, arg, ledsen, irriterar, förbannad jag är på den som bestämmer när det ska snöa. Snälla, varför har vi inte någon snö i Falun? Jag har tillbringat helgen i en snöstorm. Det har snöat och blåst konstant i Söderfors hela helgen, men när man kommer upp hit så är det knappt vitt?!

Aja, snökanonerna är i full gång på Lugnet vilket betyder att det troligtvis i mitten av veckan kommer gå att åka skida där! Det är nice!

Helgen har varit överdrivet mysig med söta kusiner och tremänningar. Släktpartyt igår var mer än kul och det är alltid lika kul att träffa alla!


If you never say your name out loud to anyone

Jag sitter här i min otroligt heta och mysiga morgonrock. Mamma och Pappa har åkt till deras jobb och Maja är i skolan. Emma är uppe i Bruksvallarna på skidläger. Jag är ganska avundsjuk faktiskt. Skulle inte säga nej till snö och skidåkning direkt. Sedan är Bruksvallarna Bruksvallarna också, favoritstället! Det finns inget bättre än en morgon hemma själv!

Nu väntar två lektioner + lunch och sedan hem och packa, eh jag har inte börjat. På eftermiddagen någon gång åker vi till Söderfors! Vi ska troligtvis stanna i Valbo på IKEA och inhandla saker till mitt rum eftersom det är så otroligt tomt just nu.

Helgen blir nog rolig och det ska bli så mysigt att träffa kusinerna och morfar m.m!

Love

Soppreklam

Det finns i n t e någon godare soppa än Keldas tomatsoppa. Shit majbritt, den är otrolig. Den är helt klar och behöver endast värmas + att vi brukar ha i pasta och fetaost. När mamma frågade mig och Maja vad vi ville äta nu ikväll så var svaret givet; KELDAS TOMATSOPPA. Det ni!





Lyx

För att göra er lite avundsjuka så kan jag berätta att vi på HBO har studiedag idag. Överdrivet nice!

Entusiastiska tjejerna

Öppet hus gick bra, jag och Ebba var bra. Okej, det vore konstigt om de inte väljer natur efter vårat prat, haha. Vi var entusiastiska, och kanske lite väl. Jag har iallafall lyckats visa 93:0rna att man inte behöver vara smart för att gå på natur! Det kanske gör det lite enklare för dem, haha.

"Alla får ett eget skåp"

"Haraldsbo använder sig av topmodern teknik"

"Här finns det romaner och ja, eh faktaböcker"

Efter öppet hus gick vi till Roxnäs och Carin och Pauline! Det var faktiskt kul och ett kommande party börjades planera. Woho!

Jag kan tillägga att jag haldrig har varit så hungrig som jag var igår, verkligen bantningstjejen. Jag åt ingenting ordentligt på tolv timmar, och jag dog nästan.


Imagine

Jisses alltså, den är dagen kommer gå i ett! Först skola och engelskaprov. Lunc. Spellektion. Följa med Mattis upp till mamma för hon ska ta en spruta. Ner på stan. Fika. Tillbaks till skolan för öppet hus, jag och Ebba ska vara guider. Efter öppet hus ska vi hem till Carin och Pauline! Jag älskar sådana här fullspäckade dagar!

The sound of laughing

Den här dagen har varit perfekt! Började med ett avsnitt av OC och sedan hade jag en hel förmiddag framför mig innan det var dags att åka upp till mamma för att få första sprutan mot livmoderhalscancer. Det gick bra och gjorde inte alls så ont, även fast jag var lite nervan. De få timmarna jag var i skolan var helt okej tack vare Ebba! Hon är kul den tjejen alltså! Eftermiddagen kan sammanfattas i en förkortning; OMG! Jag har inte skrattat så här mycket på väldigt länge (därav bilden), haha! Har nu ikväll kört ett hårt, hårt löppass och det gick så otroligt bra!!!!!!



PUSS


Smakprov av julen

Glögg och pepparkakor kommer bli min död den här julen. Det finns seriöst inget som smakar bättre. Eller jo det finns det nästan. Extra brungräddat knäckebröd + smör + leverpastej + bostongurka. Det är bäst, men kanske inte så juligt.

Att göra saker som man måste

Jag gillar det verkligen inte. Jag har en lång lista med överdrivet många saker som ska göras, uppskrivna på min vita whiteboardtavla med röd plastram. Jag vet att den är ful, men den är bäst. Det är bara att sudda bort när något är avklarat. Jag blir alltid så lycklig när jag får sudda någonting! Innan jul ska överdrivet många saker suddas ut (förhoppningsvis). The problem är bara att sätta sig ner och genomföra alla dessa olika saker som jag vet att jag verkligen måste göra, när jag också vet att jag skulle kunna ha mycket roligare. Det blir inte bättra när lärare kommer på att de har glömt att säga att vi måste ha ett till prov i kursen osv.

Som alla brukar säga till mig; Det är bara att kämpa på Hanna!

Okej, nu måste jag fortsätta plugga till engelskaprovet på onsdag, som för övrigt handar om love.

Sunday

Söndagar brukar alltid vara så otroligt sega, och det har verkligen den här dagen varit. Jag har egentligen inte gjort någonting. Tränat, typ. Hämtat 888 bilder från Italien hos Mattis. Kollat på OC och TV. Kul dag, haha.

Jag lever på fredag!


Time after time




Tänk om Eva Cassidy skulle leva

Ni får inte tro något annat

Jag är faktiskt glad. Emma (Emp, Plutten) påpekade att jag skriver allt för deppiga inlägg här i bloggen, jag håller inte riktigt med. Jag är glad, för det mesta. Skratta är ungefär det roligaste jag vet. Jag trivs ganska bra med mitt liv som det är, och det känns bra att jag ska ta tag i det på riktigt. Verkligen på riktigt.

Alla har sina jobbiga stunder, och jag kanske har haft en del nu i höst, men det är inget som jag lägger stor vikt på. Jag funderar bara väldigt mycket, på allt verkligen, och det är kanske det som folk uppfattar som "deppiga tankar och funderingar". Jag vet inte, men det känns som om jag måste få fundera. Jag lever mitt liv, som jag bestämmer över, och jag gillar det. Mitt liv alltså.

Idag har jag gjort någonting som jag verkligen gillar. Att prata inför folk. De yngre tjejerna i klubben har nu i helgen ett läger i klubbstugan och jag åkte upp och var med på deras träning. Klädnype-OL nere på Myran, och jag vann! Yeah! Vi åt lunch och sedan disskuterade vi i små grupper om deras syn på orientering, deras mål i grupp och individuella mål. Efter det pratade jag om hur man ska träna, och varför de tränar intervaller, distans m.m. Det känns riktigt kul att kunna hjälpa dem med att förstå träning!

Nu ikväll så är mamma och pappa på fest så jag är hemma med Maja. Känner mig ganska trött i kroppen och huvudet så det passa mig utmärkt att ligga och kolla på OC hela kvällen!

love

 

H och M










Om jag får bestämma

Tänk om jag alltid skulle göra som jag vill. Tänk om alla andra alltid skulle göra och vara som jag vill. Tänk om allt alltid skulle bli som jag vill, hoppas och drömmer om. Då skulle allt inte vara så komplicerat, men kanske tråkigt?

And we are just

Jag sitter här och äter röda vindruvor. Jag har kommit fram till att röda inte alls är  lika goda som gröna vindruvor. Skalet går inte att dra loss lika lätt och det är ett måste innan man äter upp den.

Matteprovet gick dåligt, men jag är ganska glad ändå faktiskt! Fredag imorgon och det ska bli så skönt då det känns som om den chär veckan har varit extra seg.

Jag satte på mig träningskläderna direkt när jag kom hem. Hittade min gula reflexväst också som är ett måste när det är mörkt, haha. Man känner sig riktigt het i den illgula färgen! Det var så sjukt skönt att ta ut sig ordentligt och det gjorde ont i bröstet av kylan! Det är så det ska vara!


Torsdag

Jag ska skriva matteprov hela förmiddagen. Jag vill inte. Jag kan inte.

Vi har uppspelning på musiken. Jag vill inte. Låten är störd, verkligen. Lyssna på den så förstår ni varför jag hatar den.



Otur

Jag som verkligen längtade till att komma hem och kolla på det senaste avsnittet av Gossip Girl. Vad händer? Jo, min dator vägrar att ladda ner det. Det går bara inte. Nedladdningen har stått på 85 % överdrivet länge, snart i två timmar. Ni vet inte hur oerhört irriterad och förbanand jag är. Eller jo, Ebba och Mattis fattar antagligen eftersom ni vet hur mycket jag längtade, och att jag hade planerat hela min eftermiddag i minsta detalj. FAN. Istället ska jag gå ner och sätta mig och råplugga matte till fucking matteprovet imorgon. Jippie. Kul. Hurra. Matte C. Derivata kan ta sig. Ja

Vi ser det snöar

Jag blev verkligen överdrivet glad imorse när jag såg att det snöade ute. Nu är det sådär otroligt fint ute! Maja har sjungit "vi ser det snöar, vi ser det snöar" hela morgonen vilket är så otroligt mysigt! Hon är mysig!

Gårdagen var också mysig. Skolan var helt okej. Jag och Ebba hade kul under våra två lektioner. När vi hade slutat gick vi hem till Ebba och parkerade oss i soffan framför OC (första gången ever som jag har sett OC, yeah). Vi drack te och åt kakor! Vi hade det iaf hur mysigt som helst, och storartade planer börjades planera! Jag säger bara Ebba + jag + kanske någon mer i ett annat land. Då kanske ni fattar hur otroligt bra planerna är! PUSS på det alltså!

Efter fyra avsnitt av OC fick vi lov att slita oss och gå tillbaks till skolan där musikcafé väntade tillsammans med treorna och ettorna. Ärligt talat så skulle vi helst ha velat lega kvar i soffan framför OC, (även fast jag blev så irri på romantiska solnedgångar, lyxen och deras liv helt enkelt, haha ) men vad gör man inte för klassen...

En kort dag väntar, och förhoppningsvis blir den lika bra som igår!

KÄRLEK

Fields of Gold

Musik på random play + matteplugg

- Eva Cassidy
- Lars Winnerbäck
- Sofia Karlsson
- Ulf Lundell

Rastlöshet

Rastlöshet är något som jag tror de flesta är ibland. Vissa mindre, och vissa mer. Jag är rastlös. Inte bara nu, utan för det mesta faktiskt. Jag klarar inte av att bara vänta. Jag klarar inte av att inte veta vad jag håller på med. Jag kan inte bara sitta och vänta på att något ska hända. Då börjar jag prata en massa. Jag vet att det här irriterar många, men en del tycker också att det är ganska kul, mitt rastlöshetprat brukar kunna vara kul, haha.

Jag gillar heller inte tystnader. Det spelar ingen roll om det är en stor grupp, eller en mindre. Jag kanske är själv. Jag blir ändå lika rastlös. Jag vet egentligen inte om det handlar om rastlöshet då, det kanske är en osäkerhet hos mig själv som gör att jag inte klarar av när det är tyst, och jag brukar göra allt för att avbryta tystnaden.

Vad brukar jag göra då? Jo, jag biter på naglarna. Jag vet att det är äckligt, men jag gör det ändå. Nagellack är det enda som hjälper, men mitt nagellack ramlar av hela tiden. Det är sämst. Jag har också en förmåga att sitta och skaka på benet, eller alltså liksom darra på det. Det vet jag att många stör sig på, men jag tänker inte på det. Jag brukar börja prata också. Hahah, jag gillar att prata.

Just nu blir jag rastlös när jag tänker på mitt liv. Det känns som om det står still just nu, på ett negativt sätt. Jag vill att det ska hända någonting. Någonting kul, och kanske överraskande. Jag går i skolan, jag pluggar, jag tränar, + lite fler saker. Jag saknar redan tävlingsmomentet, alltså orientering. Jag tycker inte det är skönt att alla tävlingar är över, för jag vill tävla. Det gör mig rastlös på helgerna, att inte ha någon tävling att se fram mot. 

Jag vill resa, bort från Falun. Egentligen spelar det nog ingen roll vart, bara det är några mil från Falun.


5 år

Det skulle vara så otroligt skönt att vara liten. Då var allt inte så överdrivet komplicerat.



Min dag har varit som vanligt. Slutade nästan direkt efter lunchen och åkte hem och sprang i en timme. Nu har jag spenderat ett antal timmar här framför dator och inte gjort något vettigt alls, eller jo, jag har kollat på veckans AA avsnitt, haha. Nere ligger matteböckerna och väntar, och  jag måste verkligen ta tag i allt nu. 

Allt bara rullar på och  jag blir rastlös när jag tänker på mig själv just nu.

Jubileumsfest


Lite bilder från lördagskvällen!














Prinsesstårta alltså

Nu ska jagstrax ner och äta prinsesstårta! Det är ju Fars dag i dag, och det brukar vi nästan alltid fira med prinsesstårta som är favoriten!

Andra avenyn och Sportspegeln väntar, och sen söva. Jag är trött men har haft en bra dag. Distanspass med Linnea kändes superbra och är alltid lika trevligt. en riktigt bra tjej måsta jag säga!

Bilder från partyt (?) igår kommer imorgon!

Love

December baby

Jag sitter här i min otroligt fula morgonrock. Nyduschad och naglarna är målade!

Mattis och jag har idag varit duktiga, vi gick en powerwalk i en timme! imorgon blir det ett distanspass, första på jag vet inte hur länge, och det ska bli så skönt att komma igång igen.

Ikväll har klubben årsfest och jag ska naturligtvis vara med. DET BLIR KUL!





Let it be

Efter en eftermiddag på stan var det så otroligt skön att krypa ner under täcket och kolla på Across the Universe



Är det så här det ska vara?






Jag slog hårt, riktigt jävla hårt.

Godnatt

Boxercise

Jag ska slå hårt, riktigt jävla hårt.

Mannen alltså

Har nu varit vaken i två timmar. Följde slutspurten av valet och är så glad över att Obama vann. Han är mannen alltså. Het? Ja. Jag var sentimental ett tag där nere i soffan också och grät lite när jag lyssnade på hans segertal. Han såg så glad ut, och hans döttrar är så otroligt söta.

Nu får vi hoppas att han lyckas att styra USA bättre än vad Bush gjorde, och jag tror inte det blir något problem!



Äntligen

Nu är det bestämt; vi åker till Söderfors om tre helger!! Då blir det party med hela tjocka släkten! Har inte träffat mina kusiner sen i midsommar så det är verkligen på tiden och det ska bli så överdrivet mysigt. Förhoppningsvis får jag träffa morfars tjej också, yeah!

Det luktar tunnbröd i hela mitt hus, och jag vill inget annat än att gå ner och hjälpa mamma och Maja. Problemet är att jag sitter och skriver på mitt idrottsarbete och det är segare än segast. Jag kommer ingen vart vilket kan bero på att det finns intressantare saker att göram som att läsa bloggar tex! Ebba gav mig adressen till John McCains dotters blogg och den rekommenderar jag verkligen. Insiderinformation är alltid kul!

I natt är det val i USA och det ska bli mycket intressant att se hur det går. Jag tror jag ställer klockan på halv fem imorgon bitti och går upp och kollar i några timmar på valvakan! Emma och hennes klass ska ha valvaka på monte, gissa om jag vill vara där!

Nej, nu måste jag fortsätta. Tur att det finns musik!

Now everything is new

Ingen lektionslagd specialidrott längre betyder att jag börjar kvart över tolv varje tisdag. Ett plus just idag är att jag inte har någon kemi. Jag kommer altlså bara vara i skolan i två timmar, typ! Yeah!

Nu sitter jag och skriver mitt specialidrottsarbete och lyssnar på ABBA. Ska strax börja göra mig klar för mamma och jag ska ner på stan en sväng innan jag tar bussen till skolan.

Ha en bra dag!

Turn the white snow red as strawberries in the summertime

Jag vill vara varm och inte frysa. Jag vill inte ha ont i mitt fucking huvud. Jag vill ha kul. Jag vill inte skriva på min idrottsuppsats. Jag vill äta. Jag vill se på någon mysig film. Jag vill ha vinter. Jag vill träffa kusinerna. Jag vill mysa. Jag vill skratta. Jag vill snacka skit. Jag vill tävla. Jag vill åka bort. Jag vill inte vara ensam. Jag vill fika på något mysigt fik. Jag vill shoppa. Jag vill vara rik. Jag vill ha en storasyster. Jag vill kunna göra flickisar genom en hel korridor. Jag vill springa ett långt distanspass. Jag vill. Jag vill. Jag vill.

Men det enda jag verkligen vill är att bli frisk. Jag vill ha ett mirakelpiller som gör att man blir frisk direkt. Om jag var smart, alltså nu snackar vi riktigt smart, skulle jag uppfinna ett sådant piller.

Sista dagen på lovet

Nej, jag vill verkligen inte tillbaka till skolan. Det enda bra är att jag får träffa bra människor lite oftare än vad jag har gjort på lovet.

Idag borde man egentligen ha gjort någonting som man kan leva på under den kommande veckan och de resterande veckorna fram till jullovet. Det har verkligen inte jag gjort. Eller vänta lite, har jag ens gjort någonting vettigt idag? Nej. 

Jag har:

Varit irriterad på allt möjligt
Gått en långpromenad för att inte få ångest
Konstaterat att förkylningen håller i sig
Försökt pluggat. Det gick inte
Plus fler helt ovärda grejer

Nu ska jag äntligen göra någonting kul; kolla på Andra Avenyn och Sprotspegeln.

Just det, jag ska sluta äta godis. Helt. Det ni!



Sömnigt alltså

Puh, sitter ner för ungefär första gången idag. Dagen har gått i ett och jag är helt slut. Pappa tapetserar i mitt rum och det blir mycket fint och ljust! Kände för att vara själv ett tag på förmiddagen så gick ut och tog en promenad på en timma vilket var mycket skönt. Älskar att det är kallt och snö. Hörde att det gick att åka skida på Lugnet nu också!

Förutom promenad så har jag städat ungefär hela huset och lagat mat hela dagen. Nu ska jag sova innan vårt besök för kvällen kommer.





RSS 2.0