Måndagen den trettioförsta januari tvåtusenelva

och det blev visst vår över en dag. så himla fint och jag vill bara ha mer.

And we went to north london for a sunday walk in the park, laughed and just loving the life we're living here



solig söndag, fin vän, och med hunter på fötterna. idag har vi promenerat omkring i hampstead, drömt om hur det skulle vara att ett sådan där fint hus med hampstead heath som granne, ätit vår första sunday roast någonsin, söndagsshoppat i city och haft det allmänt mysigt. diskuterat relationer, suktat efter affärernas vårkollektioner, och insett hur mycket vi älskar london.

Black suede/leather wedges


Att vara au pair

jag fick lite frågor tidigare i veckan om vad jag egentligen gör som au pair, hur dagarna ser ut osv. så ja, här kommer en liten förklaring om vad mitt "jobb" som au pair innebär + vad som kan vara bra att tänka på om du funderar på att bli au pair.

familjen jag bor i består av pappa j, mamma g, d (6 år), c (4 år) och f (2 år). jag kom i kontakt med min värdfamilj via aupairworld vilket är en förmedling som jag verkligen kan rekommendera om du har funderingar på att bli au pair. familjen består av pappa j, mamma g, och tre barn; d (6 år), c (4 år) och f (2 år). mamman är housewife, och två dagar i veckan kommer en kvinna och städar hela huset.

jag jobbar sju timmar per dag under måndag till fredag (35h per vecka). till detta tillkommer även två babysitting nights, dock nästan aldrig fredag kväll + lördag kväll under samma helg. jag börjar klockan 7.45 och jobbar i regel 3,5 h på förmiddagen, har ett långt break för lunch, och jobbar sedan 3,5h på eftermiddagen vilket innebär att jag slutar ca 18.30. för detta får jag varje fredag 90 pund + mat och boende. om jag jobbar extra får jag alltid tillbaka det i form av ledig tid eller pengar.

vad gör jag då under dagarna? på måndagar under förmiddagen städar jag barnens rum (plockar ordning, dammsuger, byter lakan varannan vecka), städar deras badrum, dammsuger och torkar golv i hall + kök, och viker + stryker barnens tvätt. varje kväll plockar jag ordning i barnens rum och ser till att alla leksaker återställs på rätt plats. det är oftast mamman som fixar maten till barnen, men några luncher + middagar lagar jag.

de två äldsta barnen är i skolan varje dag så jag spenderar mest tid tillsammans med lilla f. vi hämtar och lämnar c två gånger i veckan, går på en gym class på torsdagar och en music class på fredag. vi gillar att vara ute och leka i trädgården och hälsar ofta på ankorna i parken. vi går på playdates, leker med bilar x antal timmar per dag och läser stories om big chris. de stora barnen kommer hem på eftermiddagen runt klockan fyra, gör läxor, leker lite, och äter middag. varje kväll badar jag barnen och gör dem ordning för natten vilket brukar likna ett mysigt organiserat kaos. efter the bath time vid halv sju tar föräldrarna över helt och hållet, och jag slutar för dagen.

något som är viktigt att veta är att det skiljer sig väldigt mycket mellan olika au pairer och deras arbeten. många av mina kompisar som är au pairer här i london jobbar mindre eller mer än vad jag gör, kanske städar mer, och gör andra saker som inte jag gör. alla värdfamiljer har sina egna rutiner, och det är just dessa rutiner som du helst ska kolla upp innan du säger ja till en familj. ta reda på vad som förväntas av dig, hur mycket pengar du kommer få i veckan, hur det fungerar med mat, om familjen kommer reagera om du är ute sent under helgerna, hur lång uppsägningstiden är om du inte skulle trivas i familjen. när jag kom i kontakt med familjen i början av juni fick jag direkt reda på vad de förväntade sig av mig, och när jag väl flyttade hit i augusti fick jag papper med mina arbetsuppgifter, regler, dagsscheman och andra viktiga saker. allt är mycket organiserat och det är precis så jag vill ha det. skriv en lista över hur du vill att det ska vara, prata med au pairer som redan är på plats i landet du vill åka till, och om familjen har haft au pairer innan så kan det vara väldigt bra att prata med dem!

ett litet för lång informativt inlägg, men jag hoppas att alla frågor har fått svar och om du undrar någonting mer är det bara att höra av sig. ps. att vara au pair är det bästa som har hänt i mitt. om du tvekar, åk!

Lördagen den tjugonionde januari tvåtusenelva

i höstas besökte jag gap lite för ofta bara för att prova, titta och sukta efter ett par svarta wedges som jag uppenbarligen tyckte var lite för dyra. gissa om jag blev glad idag när jag hittade dem på sale? nedsatta från 89 pund till 13. helt galet billigt! jag är världens lyckligaste och ser fram mot att inviga dem så fort som möjligt. blev så glad när jag hittade skorna att jag faktiskt inte köpte någonting annat förutom knäckebröd och mat. dock provade jag i princip allt från hm trend och blev kär i alltför många klädesplagg vilket resulterade i beslutångest. nu: sallad från paul och sedan promenad till kvällens babysitting. puss!

Fredagen den tjugoåttonde januari tvåtusenelva

att tjata/skrika så mycket att jag tappar rösten och nästan börjar gråta händer som tur var inte så ofta i mitt au pair-liv, men idag during the bath time var pojkarna i en helt annan värld och gjorde allt för att göra mig så irriterad som möjligt. de lyckades om man säger så. men annars har dagen varit fin. jag har äntligen köpt nässpray, proppar i mig c-vitaminer, blir rastlös av att inte träna och ser fram mot helgen. shopping, extra babysitting och förhoppningsvis sol + lite värme (önsketänkande). hur har din dag varit?

We need to find a way to live. there's more to take, there's more to give. we try so hard, we try so hard and this time, we're on our way

sedan jag flyttade hit till london har jag seriöst blivit så sjukt dålig på att laga mat. under helgerna som oftast spenderas hos mattis + synne brukar jag mest sitta och kolla på när det lagas mat då det är det jag är bäst på. under veckorna lagar jag det enklaste möjligaste som omeletter, sallader och pasta med tillbehör. pannkakor är lyxmat då det tar lång tid att göra. att äta ute sker alltför ofta då det finns så himla många bra restauranger och mysiga caféer här i närheten + massvis med vouchers att utnyttja. så för ovanlighetens skull har jag lagat mat ikväll. mattis bjuds på tomatsoppa (nej jag gillar inte tomater) med fetaost. känner mig så otroligt duktig hehe.

Torsdagen den tjugosjunde januari tvåtusenelva

alla barn är på playdate idag vilket ger mig en ledig eftermiddag. precis vad jag behöver då jag är superförkyld och inte alls känner för att jobba. jag har precis städat klart mitt rum + badrum och firar med gossip girl och fruktsallad. det är torsdag men känns som fredag, och jag har tre babysitting nights framför mig. jag är konstant rastlös pga att jag inte kan träna, jag lyssnar på queen mest hela tiden och funderar lite för mycket. men det är fint. jag mår bra, älskar clapham/london och är nyfiken på framtiden. grattis världens bästa pappa på födelsedagen!

Känner du hur längtan tar, hur du sträcker dig och stretar. bakom varje hög av sand finns guld för den som letar. för den som letar


ebbas bild. ikväll tog jag bussen till knightsbridge för att möta upp mattis då kvällens plan innebar onsdagsmiddag på pizza express. som vanligt hade vi vouchers vilket resulterade i en tvårättersmiddag för 4,5 pund per person. så himla nice och ett perfekt avslut på en fin onsdag!

Onsdagen den tjugosjätte januari tvåtusenelva


att gå till parken är en favoritsysselsättning. jag och lilla f brukar nästan dagligen spendera timmar i wandsworth common eller clapham common då vi bor "between the commons". promenera omkring i wellies, åka scooter, leka i lekparken, springa runt på de gigantiska gräsmattorna, prata med ankor, ha picknick, klappa hundar. nu längtar vi till våren, jag och min kompanjon f. det är otroligt hur mycket man kan få ut av att spendera dagarna med ett litet barn, hur mycket man växer som person, hur mycket man skrattar och hur mycket man lär sig att tycka om.

Måndagen den tjugofjärde januari tvåtusenelva

ikväll har jag legat i min säng sedan jag slutade, sett på gossip girl och ätit nötter + frukt. hade mycket hellre tillbringat kvällen på gymmet men då min hals värker, huvudet dunkar och näsan rinner så känns det smart att göra så lite som möjligt. bara så himla typsikt att min kropp inte håller mer än två veckor efter att jag börjat träna seriöst. dödens död. nu: skriva listor över drömmar, framtidsplaner och allt annat som är värt att lista ner.

Missing someone isn't about how long it has been since you've seen them or the time since you've talked. it's about that very moment when you're doing something and wishing they were right there


.

att vakna upp en måndag morgon och sakna min familj så mycket att det gör ont i hela kroppen

Söndagen den tjugotredje januari tvåtusenelva

att en girls night out avslutas strax efter midnatt då pizza och sex & the city lockar mer än lite för fulla engelskmän + dålig musik är faktiskt en perfekt början till veckans numera favoritdag; söndag. idag har vi storhandlat på asda, ätit en av de godaste bruncherna någonsin, kollat på serier, och druckit kaffe. nu: gossip girl season 1 som jag fyndade idag för 14 pund. nostalgi och ett perfekt avslut på en fin helg.

Lördagen den tjugoandra januari tvåtusenelva

mm morgonträning. det är nog bland det bästa som finns. alldeles strax ska jag springa in till gymmet för en body attack class, men då jag boxades igår tillsammans med min pt får vi se hur det här passet kommer gå. träningsvärken är enorm i överkroppen, och mina händer skakar fortfarande lite. resten av dagen är faktiskt ganska oplanerad. kanske lite shopping inne i city och sen ikväll girls night out i clapham med mina fina svenskor och norskor!

Fredagen den tjugoförsta januari tvåtusenelva


igår firade vi min födelsedag med gourmet burgers och mojitos på clapham high street, skrattade mest hela tiden och började peppa inför helgen. och när vi skrattade som mest tänkte jag på hur otroligt fina människor jag har lärt känna här i london. ikväll kommer synne hit för babysitting, pizzabakande och sleepover!

Torsdagen den tjugonde januari tvåtusenelva

nitton år. födelsedagsmorgonkramar och presenter från min fina host family. idag väntar lunch med mattis, och sen ikväll förhoppningsvis skype med min familj och sen middag + drinkar med vänner. det kan inte bli annat än en fin dag!

You can't turn back the clock you can't turn back the tide. ain't that a shame, i'd like to go back one time on a roller coaster ride. when life was just a game, no use in sitting and thinkin' on what you did

minnen från italienresan 2008 och en ny playlist med nästan bara favoritlåtar står för kvällens underhållning. inte så vidare exciting men fint ändå. jag trivs och älskar mitt liv här i london, men saknar lite. pappa, mamma, emma och maja. mina finaste.

Onsdagen den nittonde januari tvåtusenelva

mitt lunch break är snart slut och om tjugo minuter kommer barnen hem. på tre timmar har jag hunnit med ett träningspass med mattis, och en lunch med linnéa på whole foods market vilket är en favoritaffär/restaurang. organic, natural and healthy food. att bara gå omkring i affären är en upplevelse. att sedan besöka den lilla juicebaren och restaurangen är ett hett tips om du är i london!

169. running through sprinklers in the summer

så fin blogg. a list of all the simple things i have come to appreciate.


Hold back, you've got me all wrong and now it's like it's over before it's even begun. you need to sit back and take it as a test. if you'd given me straight answers i would never have had to guess

och wow vad jag älskar känslan som infinner sig efter ett riktigt bra träningspass. ikväll sprang jag till gymmet, gick på ett spinningpass och efter det tränade jag lite core strenght. nu mår jag så där bra som man bara kan göra efter en väl utförd träning. fin dag! ps. mina au pair-barn är så sjukt spända inför min födelsedag, presenter tillverkas i hemlighet och tusen frågor om vad jag gillar för mat/hundraser/ godis/färger osv ställs. de är så himla söta

Tisdagen den artonde januari tvåtusenelva

idag skiner solen för första gången på flera dagar, och jag har precis kommit hem efter en power walk. det är just solen som får mig att längta efter att spendera våren och sommaren i london. det sägs att london är som finast då. blommande parker, långa ljusa kvällar, uteserveringar, helgutflykter, sommarshopping, marknader, bruncher.

efter några veckors funderande bestämde vi igår att jag ska stanna i familjen till i början av juli och det känns så skönt att äntligen ha ett datum. sex månader kvar i london och jag ska göra allt för att de ska bli de bästa i mitt liv. det finns så mycket att se, att göra. så många människor att lära känna.

April. london - falun, and then back again


ett sverigebesök är nu inbokat mellan den 1 och 12 april. fint va? en vecka i bruksvallarna tillsammans med min fina familj, och några dagar hemma i falun. som jag längtar

We know them all, i know it all. stay put and play along 'cause i'm looking for my friend. now i got you, got you. don't you let me go, let me go tonight



mattis + synne in greenwich. och om du vet varför gräset kan vara grönt här året om, hör gärna av dig då den här lilla frågan upptar den största delen av min hjärna right now. nu: se på the holiday samtidigt som idrottsgalan

When you smile the sun it peaks through the clouds. never die for always be around and around and around


och åter igen har jag haft en sådan därjättemysigperfekt helg. tränat, bott i elephant & castle, lagat god mat, städat, skrattat, druckit coffee på mysiga caféer, sett åtskilliga avsnitt av satc, besökt wimbledon, ätit bagels, funderat över hur gräset här kan vara så otroligt grönt hela tiden, besökt greenwich. mattis + synne har stått för helgens sällskap!

Fredagen den fjortonde januari tvåtusenelva

tittar på film samtidigt som monitorn bredvid mig spelar upp lilla f:s andetag. så himla fint och avslappnande. dagen har minst sagt varit hektisk, men samtidigt festlig på något sätt. fredagsfestlig. mycket skratt, playdates och roliga lekar. ikväll babysitter jag, och imorgon ska jag träna med min pt. dock antar jag att mina ben kommer kännas som tegelstenar efter dagens spinning class. precis så som det ska vara alltså. nu är jag äntligen igång med träningen på riktigt, och ni anar inte hur bra det känns!

Torsdagen den trettonde januari tvåtusenelva

thursday, nearly there. tänkte ge er en liten update om vad som händer i london. de stora barnen är nu äntligen tillbaka i skolan efter ett långt christmas break, och allt börjar sakta återgå till det normala. bebisen är nästan frisk och dagen har inneburit inspektion av flygplan, car races, a gym class, och timmar byggandes på olika pussel. det är så mysigt att tillbringa dagarna med lilla f. det händer alltid saker och man får så otroligt mycket tillbaka av honom som kramar, pussar, fina ord osv.

det regnar mest hela tiden här i london men vårkänslan finns ändå. vad sägs om utslagna cherry-blossom, gigantiska videkissar, fågelkvitter, och 12 grader varmt i januari? bet you're jealous! ikväll: babysitting till sovande barn.

But looking back now, i think it's time for me to laugh about it and get my things together and find something to say. find something new

och jag somnar med ett leende på läpparna

Good morning my friends

today: krama bebisen så att han blir frisk, spinna med mattis, och sen ikväll bio vid leicester square.

So take a deep breath, tell me what you smell. i smell a good time in my life. if this is not called happiness and don’t know what it is.

tillbringar kvällen tillsammans med den här foldern och mumford & sons. läser allt om var fitnessfirst har att erbjuda och hur jag som medlem ska använda det på bästa sätt för att uppnå mina mål. motivationen är hög och jag ser så fram mot att planera upp min träning, ta ut mig så mycket att det känns (gör ont) i hela kroppen, och förhoppningsvis se ett resultat efter fyra månader. ps. om du är ute efter en au pair-familj i london, hör av dig!


Söndagen den nionde januari tvåtusenelva





åh vilken fin helg jag har haft. igår blev jag och mattis äntligen medlemmar på ett gym (!!!!!!!), så nu ska vi göra allt för att bli fit på fyra månader. så himla excited inför att börja träna ordentligt igen. kvällen spenderades at mattis and synnes place, vi lagade god mat och slappade hela kvällen verkligen.

imorse när vi vaknade sken solen och det var så där vårigt som det brukar kunna vara i mars i sverige. vi tog bussen till hampstead heath för promenad och picknick, och det kändes lite som richmond park. så himla mysigt och jag längtar redan till nästa gång jag åker dit, så småstadigt fast ändå london.

Lördagen den åttonde januari tvåtusenelva

nyårslöften är inte riktigt min grej då jag har brytit alla utom ett de senaste tre åren. förra året hade jag ett hemligt löfte som handlade om att jag skulle våga göra någonting jag aldrig gjort förut, att släppa på kontrollen och övervinna mina rädslor. det här löftet fanns hela tiden i tankarna, vilket jag fann väldigt peppande och utmanande. nu när 2010 är över kan jag med glädje se tillbaka på året och konstatera att jag uppnått mitt löfte. ett sådant där löfte som man växer med. bara det att jag vågade flytta hit till london, något jag inte ens hade en tanke på tre månader innan jag faktiskt flyttade, är en boost för självförtroendet.

att jag flyttade hit till london har gett mig så otroligt mycket som person, och det som jag är mest stolt över är att jag numera pratar engelska utan att ens behöva tänka innan jag pratarrädslan av att behöva prata engelska högt inför klassen på engelskalektionerna fanns där under princip alla mina skolår, rädslan över att säga en mening fel, uttala någonting helt fel. att nervöst skratta bort misstagen, samtidigt som man helst vill försvinna ut ur klassrummet. det sägs ju att man hela tiden ska övervinna sina rädslor, så jag antar att det är därför jag sitter här nu. i london, i clapham och tittar upp mot en blå himmel, och blir glad i hela kroppen när jag tänker på framtiden.

Why don't you tell the truth, the truth? well you know you can make me do what you want me to

an education. jag är kär i en film, och i sextiotalets london. love

Fredagen den sjunde januari tvåtusenelva

det är galet hur mycket det regnar här, och barnen har flera gånger frågat mig om det kommer bli översvämmning på riktigt. januariregn och engelskmännen går inte ut i rädsla för att frisyren ska förstöras. vi har haft en inomhusdag idag med massvis av pusselläggning, story times, och skratt. en perfekt fredag helt enkelt, och barnen är så fina att jag faktiskt saknar dem nu när de sover. hur har din dag varit?

So when you feel it's all pretend then you look into my eyes. just say one true thing like you mean it. and, baby, just look into my eyes

kvällen har spenderats hos mattis och synne i elephant & castle där de numera bor tillsammans i en lägenhet. så himla mysigt place med massor av växter och annat fint, högt i tak och en gasugn. fin kväll helt enkelt! godnatt mina vänner

Torsdagen den sjätte januari tvåtusenelva

och det var precis så här jag inte trodde att det skulle kännas, att det skulle vara så ledsamt att komma tillbaka hit. förstår inte riktigt för jag älskar ju london, jag bor i en underbar familj och har så fina vänner här. jag borde leva istället för att bara sakna. leva livet som jag älskar, trots konstant spöregn och en grå himmel.

2010; october, november, december

oktober:



fina vänner och utflykter till richmond park kan enkelt sammanfatta den här månaden. att sitta på en parkbänk och se solnedgången var en av höstens finaste. ebba flyttade in hos mig under några dagar och vi lekte housewifes, träffade rådjur och hade det supermysigt. halloween avslutade månaden och ja, det var galet på alla sätt och vis.

november:


i början av november fick london besök av min familj som reste hit tillsammans med mattis familj. vi promenerade mest hela tiden, shoppade och jag var så glad över att äntligen träffa dem. den sista kvällen såg vi musikalen we will rock you, vilket är bland det bästa jag någonsin gjort. det var magiskt! för övrigt var november en ganska lugn månad, det var höst på riktigt och nedräkningen inför mitt sverigebesök började på riktigt.

då det alldeles nyss var december så tänkter jag inte göra en bildresumé för den månaden. kompisar besökte london, och det var jul över allt. winter wonderland i hyde park blev en favoritplats, och julshoppingen var hysterisk men kul. som ni vet firade jag jul hemma i sverige och veckorna där var så himla mysiga!

Den fjärde januari tvåtusenelva

tårarna byttes ut mot ett leende när vi flög in över london tidigare ikväll, och jag insåg då hur mycket jag har saknat storstadslivet. imorgon hoppas jag på att bli väckt av att tre söta barn hoppar i min säng!

Måndagen den tredje januari tvåtusenelva

imorgon byter jag ut falun mot london vilket idag har inneburit jobbiga avsked med tusen tårar, klump i magen och många kramar. i höstas flyttade jag till ett land jag aldrig besökt tidigare och rakt in i en småbarnsfamilj, men nu vet jag vad som väntar mig och jag ser fram mot att fortsätta leva mitt londonliv med allt vad det innebär. och jag känner på mig att våren i staden jag älskar kommer bli underbar

2010; july, august, september

juli:



fina kvällar på bryggan blandades med läger i tjeckien och o-ringen i örebro. under femdagars lyckades jag på något konstigt sätt vinna en etapp, och jag var glarade än gladast. det kändes som att jag under den här månaden i princip levde tillsammans med min resväska och fina vänner. det var också under juli som jag började vänja mig vid tanken på att flytta ifrån allt i sverige. delade känslor och många tårar, men också en sorts nyfikenhet.

augusti:


familjesemester på västkusten och nedräkningen till london började på allvar. tusen avsked, tillhörande tårar och panikkänslor. att flytta till ett nytt land, en ny stad. ta hand om barn jag aldrig träffat och bo i ett hus jag aldrig varit i. den 25 augusti åkte jag, och det är det bästa jag någonsin gjort.

september:



sommarvärme och de flesta av helgerna tillbringades i bethnal green hos mattis+ebba som flyttade till london i början av september. en hel stad att utforska, och många nya människor att lära känna. middagar och helgshopping. promenader i parkerna, och inköp av mina älsklingar; hunterstövlarna. en fin värdfamilj och en otrolig stad, och en väldigt bra start på min vistelse i london.

För dig ska jag göra det tusen gånger om, tusen gånger om




hej 2011! igår firade vi in det nya året med trerättersmiddag, lekar, mycket skratt, och champagne vid tolvslaget. idag mår jag som förtjänat, och har mest spenderat dagen framför tour de ski och ute i skidspåret. hoppas du hade en fin kväll igår!

2010; april, may, june

april:


j-cuper och många timmar i minibuss. en del topplopp, andra inte ens värda att nämna. nvmiljö åkte till askö för att leta efter vattendjur, och i slutet av månaden dissekerade klassen älgar + får. på musiklektionerna var jag executive producer, och avslutningskonserten närmade sig lite för snabbt och stressfaktorn var hög.

maj:




känslan som infann sig under avslutningsnumret på naturmusiks vårkonsert är obeskrivlig. vi som var på väg att ge upp efter ett katastrofalt genrep, men som på något magiskt sätt lyckades vända allt och genomföra en konsert som jag aldrig kommer glömma. studenten närmade sig och vi valde en långweekend i budapest framför en vecka på en strand. turistande varvades med shopping, picknickar, ungerskt öl, dans och skratt. jag har nog aldrig skrattat så mycket som dagarna i budapest.

juni:




till slut kom veckan vi längtat efter under hela gymnasiet, veckan då vi bar studentmössor och sjöng studentsången mest hela tiden. en vecka fylld med känslor och fina klasskompisar. en vecka att minnas. det var under studentveckan som jag spontant fick för mig att jag till hösten ville vara au pair, och sökandet efter en familj började. två veckor efter studenten var det bestämt; jag skulle bli londonbo.

RSS 2.0