Söndag

att försöka hitta en ledig fjällstuga vecka nio är inte direkt lätt. har du en för uthyrning; hör av dig haha. idag fyller linnea och olof arton. grattis grattis grattis fina ni. sportspegeln, sedan godnatt tror jag faktiskt. seg söndag, stressig kommande vecka.

Som du sa, det verkar svårt att vara riktig nöjd. det är så lätt att fantisera. mina minnen och tankar står mig upp i halsen men mycket vill ha mera

söndag. den bästa dagen på hela veckan, samtidigt som det är den värsta. en söndagslista är ett måste för att klara av dagen. mitt huvudvärker även idag, och det mesta är dåligt. stressad är jag också.


Säg som det är för den här gången krävs det mer

huvudvärk, och kanske en ny förkylning satte stopp för kvällens planer. planer som innebar att fira linnea och olof som fyller arton om lite mer än en timme. jag får ta igen det en annan kväll, var så säker på det! nu ska jag försöka sova bort huvudvärken, och drömma fina drömmar. puss godnatt

So take me down to the paradise city where tha grass is green and the boys just like you. where i can start again


Sabato

att åka skidor i 18 minusgrader är inte så värst kul, men mamma och jag ska snart trotsa kylan och åka skidor i stångtjärn. jag börjar dock få ont i huvudet, så vi får se hur det går. förutom träning så väntar plugg hela dagen. en redovisning om august strindberg och fröken julie ska förberedas, och sen har jag en miljökunskapsuppsats som måste skrivas. projekarbete bör också styras upp. kul dag liksom.


Fredag

jag kan inte rekommendera spinning för den (ebba hehe) som inte gillar att bli svettig, för svettig blev man. överdrivet svettig. tur att man fick en handduk att torka av sig på haha. men det var kul faktiskt. inte så pulshöjande men riktigt jobbigt i musklerna. nu ska jag krypa ner i soffan, vilket jag kan göra med en härlig känsla i kroppen. en kropp som är helt slut efter en bra träningsvecka, och ännu bättre kan den bli då lördag och söndag förhoppningsvis bjuder på fina skidpass. puss


I know i know i know

förra veckan var dagens fredagsnöje en chin-up bar. ikväll blir fredagsnöjet ett spinningpass med linnea på grand. det ska bli riktigt kul då jag faktiskt aldrig har spinnat förut, och för att jag tröttnar på att bara skidor och springa hela tiden. det är till sådana här tillfällen jag önskar att jag hade flashiga träningslinnen, skor, byxor osv. tyvärr så finns sådana plagg inte i min träningslåda. det blir den vanliga outfiten. frågan är om den blir för varm. jag har för mig att man svettas mycket när man kör spinning? det är dagens fråga haha. har ni svar får ni gärna svara.

when your love lets you go, you only want love more even when love wasn't what you were looking for

det är fredag mina vänner. äntligen. träning- och plugghelg väntar. ikväll förhoppningsvis spinning med linnea. det var nog bara det jag ville säga. eller nej, jag kan berätta att jag igår såg den snyggaste jackan jag någonsin har sett. synd att den kostade lite för mycket för att jag skulle kunna köpa den. den var så där perfekt, en sådan jacka som jag skulle ha på mig dygnet runt ungefär. en favoritjacka. nu kommer jag gå in på affären varje dag och sukta efter den. åh. nu ska jag förtränga jackan och springa till bussen. svinkallt är det också. ha en bra dag fina ni

Tjugoåttonde januari

tidigare: träning, våfflor. nu: twilight, tårta och egon. angående provet idag så finns det inte så mycket att säga förutom att det var svårt, konstigt och allmänt irriterande.


Relay race

jag ger upp, och går och lägger mig med förhoppningar om att mina kunskaper räcker till ett godkänt. jag hatar att ha den känslan att man inte har pluggat tillräckligt inför ett prov, men just nu är sömn och billie the vison & the dancers allt jag behöver. godnatt.


i miss you


nightmares

Kvar i nåt jag lämnat

det snöade. det snöar. det kommer att snöa ett antal timmar till. nu räcker det, okej. jag vill ha vår, jag vill ha barmark, jag vill ha sommar. allra mest vill jag ha skolavslutning. att vara skoltrött redan nu känns ganska hopplöst. att jag har ett stort svenskaprov imorgon är ett skämt. det är så det känns. min hjärna är för liten för att ta upp all information, och det värsta är att den lilla information som hjärnan tar upp försvinner fem minuter senare. hopplöst. ja. tack till spotify och melissa horn. antologi 2, möt litteraturen och soffan väntar.


52

idag fyller min kära pappa år, grattis grattis grattis!

Där elden falnar men fortfarande glöder

dagens träningspass bestod av intervaller i stadsparken. 4 st 4-4,5 minutare blev det. jobbigt var det, men faktiskt också kul. nu är jag helt slut och förtjänar verkligen sovmorgon imorgon (= klockan 07.00 istället för 06.20 haha). nu ska jag strax krypa ner i min nybäddade säng och somna till lasse w. det är en sådan kväll. puss och godnatt

2010.01.26

intervallträning väntar, och efter det bastu och mat i stugan. det påminner mig om den fina sommaren tillsammans med bästa träningskompisarna, och det får mig att se fram mot kommande sommar och tjeckienresa. idag fyller linn nitton, grattis vännen! 


Lay all your love on me

ni vet sådana där speciella saker, händelser, konversationer osv som det känns som om man för alltid kommer komma ihåg. kvällen/natten då den här filmen spelades in är ett sådant där minne. ett bra minne. sen finns det så klart dåliga minnen också, minnen som man helst bara vill glömma bort. sen finns det händelser som man ibland undrar vad som skulle ha hänt om man inte gjort som man gjorde. sådana saker är ganska jobbiga att tänka på, särskilt när man hela tiden blir påmind. mina vänner. lyssna, titta och njut av filmen.


Godmorgon

total eclipse of the heart. en klassiker som så klart finns på min klassiker/töntspellista. den listan innehåller endast massvis med låtar som jag har lyssnat mycket på, och sådana låtar som man älskar i hemlighet haha. sådana låtar som man så klart kan hela texten och springer runt i huset och sjunger på när man är ensam hemma.


Knowing me, knowing you

att genomföra ett sådant där perfekt skidpass då kroppen blir lagom trött samtidigt som man hinner tänka och koppla bort allt förutom träningen, det är nog mitt bästa tips om man är stressad. allt känns genast lite lättare och det känns nästan okej att plugga några timmar framöver. att pappa åker ifrån mig är bara en liten parantes. det ska det nämligen bli ändring på.

Måndag 25.01.10

dagen har bjudit på det bästa läxförhöret någonsin; vem vill få mvg?. det vi trodde skulle vara ett skriftligt läxförhör blev en tävling med frågor om det vi läst i historieboken. överdrivet kul! som jag skrev tidigare, jag älskar måndagar. nu ska jag se på andra avenyn, och sen plugga svenska. ikväll blir det skidåkning med pappsen. emma är i mora på intervju och tester på skidgymnasiet. hoppas hoppas hoppas att det går bra för lilla plutten.

Lost with no direction


om tjugo minuter går bussen, och om en timme ska jag luncha med ebba och linnea på skolan. det blir mysigt. för övrigt så älskar jag måndagar, fast inte när man börjar morgonen med att läsa gamla blogginlägg som påminner om hur det var förut. den tiden då morgonpussar och fina sms förgyllde vardagen. 


Liberalism, konservatism, tyskland enande, italiens enande, dostojevskij, hållbar utveckling

enligt nedräkningen i min kalender är det 137 dagar kvar till studenten. hjälp mig överleva detta. snälla.

And I'm crying for things i tell other to do without crying

regina spektor. far. man of a thousand faces. perfekt att lyssna på när man pluggar. perfekt att lyssna på hela tiden. dygnet runt. ikväll ska jag börja planera min framtid.


Söndag

att försöka lära sig allt om femton författare som levde på artonhundratalet, samtidigt som man ska läsa ett antal konstiga texter som författarna har skrivit tär på tålamodet. att också försöka komma ihåg allt i texterna till provet är ännu jobbigare. jag hatar prov. nu överger jag författarna och åker ut på ett lugnt skidpass med lillasyster maja i det nästan soliga vädret.

La france











ebbas bilder från frankrike, fina frankrike. jag saknar det.


Och jag känner och jag lever och jag minns

det är så det är. det är så det känns. minnen. jag vill skapa nya minnen. jag vill uppleva nya saker. men just nu står allt still. rastlöshet ni vet


Träningsfamiljen

fredagsnöjet hemma hos familjen björklund/lindberg den här veckan är en nyinköpt chin-up bar. undrar vad det blir nästa vecka. ett löpband kanske. eller så kanske vi flyttar in pappas hembygge; stakmaskinen. praktiskt att ha ett eget gym hemma. då slipper man svettas med andra på till exempel friskis. överdrivet praktiskt. kom hit och prova. gratis.

Where does the good go

jag märkte nyss att alla mina tjugoåtta spellistor på spotify har försvunnit. bara så där. nu har jag gjort en ny. en vinterlista. städning väntar, och sedan pizzabakning. ikväll ska jag utnyttja att jag är arton, men det blir troligtvis på ett lugnt och mysigt sätt. puss

Tjugoförsta januari

jag kom på en sak. jag önskar verkligen att jag inte var i falun just nu. jag skulle vilja mysa i en fjällstuga med fina människor. åka långa pass på skidor, dricka varm choklad. helst av allt skulle stugan ligga mitt ute i ingenting med stora fjäll överallt som man kan bestiga. norge skulle vara fint, eller grövelsjön. det är verkligen mitt ute i ingenting, grövelsjön alltså. det skulle vara precis vad jag behöver. då skulle jag ha tid och tänka, och göra en plan. en livsplan. det är lite läskigt att vara arton. godnatt 

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp

dagens låt. elden av och med lars winnerbäck. det är faktiskt enligt mig en av de bästa låtarna av honom. på konserten i leksand i december spelades elden med endast ett piano och sen självklart sång. det var magiskt. helt sjukt bra. tyvärr har jag inte den versionen, men den vanliga är nästan lika bra. men bara nästan.


Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt

torsdagar. alltid lika jobbiga och tråkiga. internetbank har idag fixats. trodde jag iallafall. efter en kvart i samtal med swedbanks kundtjänst fick jag svaret att säkerhetsdosan inte var registrerad. bra jobbat liksom. nu försöker jag skriva ett cv så att jag kan söka jobb. det behövs. särskilt när man kollar i alla affärer och på de nya vårkollektionerna. då behöver jag verkligen pengar.


Glädje ni vet

okej mina vänner. att jag blir så glad över en present att jag börjar gråta har aldrig hänt förrän idag. maja hade förvarnat mig om att jag skulle få ett litet paket. hon ljög uppenbarligen när paketet visade sig vara stort, och innehålla en dator. en liten egon (ebba fick äran att döpa honom). han är svart, slimmad och vältränad. vi kommer nog bli bra kompisar. det här har nog varit den bästa födelsedagen på många år. mysiga grattis-samtal från släkt och vänner. sång-mms från småkusiner. ja, dagen har varit bra. puss puss puss vad jag har fina människor omkring mig

18

att fylla år är ganska mysigt. särskilt när man bli bjuden på ett överraskningskalas i sitt eget hem av fina vänner. tårta, fruktsallad, glass osv osv. snart blir det familjemiddag med önskemat (lax med bulgur). en bra dag helt enkelt, och jag tror den kommer bli ännu bättre. en generös syster har jag också. emma gav mig exakt den skinnjackan som jag har tänkt att köpa hur länge som helst. bra jobbat empen!

Nittonde januari

nu när det börjar närma sig min födelsedag (imorgon hehe!!!!!!) så känns det som jag börjar förstå att jag faktiskt ska ta studenten i juni. den ständiga frågan är: vad ska du göra efter studenten, hanna? svar: jag vet inte. jobba. leva livet. resa. träna. sedan plugga. frågan är till vad. sjukgymnast?! som sagt, det finns många frågor. inte några svar. igår kokade jag sex liter soppa och kollade på idrottsgalan. att helena jonsson vann jerringpriset var bäst.

100118

varför är människor så otroligt jobbig? jag är ledsen, men det är verkligen dagens fråga. inte så vidare kul, och tyvärr har jag inget svar på den heller. antagligen finns det inte heller något svar. förutom jobbiga människor så är allt bra. eller nej, jag skulle kunna klaga på hur många saker som helst men känner att jag inte vill utsätta er för det. så jag är snäll och låter bli. som vanligt. ikväll ska jag koka soppa, och se på idrottsgalan. helena jonsson bör få jerringpriset. yes box.

Sjuttonde januari

igår kväll kollade vi på the reader, och jag kan verkligen rekommendera den filmen för er som inte har sett den. överdrivet bra. idag har jag åkt skidor i två timmar och nu är jag helt slut. kul var det iallafall, och det gick hyfsat lätt. det var jag och gubbarna om man säger så. resten av dagen kommer tillbringas med en historiebok, fröken julie och senare ska också min träning planeras tillsammans med pappa. en typisk söndag helt enkelt. puss


Jag kanske talar till mig själv när jag säger att man borde stanna upp ibland och se,för man lär sig ingenting av att blunda för sitt liv

att dagens skidpass (nittio minuter i stångtjärn) faktiskt gick bra är en skön känsla. att jag inte har så mycket i skolan är också en skön känsla. att lars winnerbäck vann två grammisar är bra, bäst faktiskt. fina vänner har jag också, och på onsdag fyller jag år. arton ni vet.


Sextonde januari

pizza, fruktsallad och te. en bra kväll helt enkelt. puss godnatt

Fredag

idag ser jag fram mot helgens världscuptävlingar i skidor. snygga skidåkare, roliga tävlingar. spännande, ja. förutom skidor på tv i helgen så ska jag försöka åka ett tvåtimmarspass i stångtjärn. det skulle verkligen behövas då halvvasan närmar sig. hela min familj är förkyld, och en förkylning är inte precis vad jag behöver just nu. nu ska jag försöka koncentrera mig på dagens redovisning och opponering.


American pie

att vara den som hela tiden säger åt klassen att ta eget ansvar under musiklektionen, och att vara den som är mest stressad över vår kommande konsert är verkligen inte bra. särskilt inte när det står datorer i varje musikrum, och när man inte kommer framåt med den nuvarande låten. istället sitter vi tjejer och börjar få panik inför studenten. ni vet klänningar, skor osv. snart ska jag och ebba försöka övertyga småttingar att välja natur på hbo. favorituppgiften faktiskt. puss


Dödens död

datorn hemma är fortfarande sönder, och en ny kommer antagligen inte inom typ två veckor. jag kommer dö. jag har redan dött. särskilt när alla arbeten osv i skolan kräver internet och dator. för första gången ever är jag irriterad över att datorer finns, och att de projekt vi håller på med innebär arbete på en dator. egentligen borde jag vara jätteglad över det. men nej.

A warning sign

det känns så himla kul att jag redan är skoltrött, och irriterad på det mesta som har med skolan att göra. jag hade hoppats på en förändring. att något drastiskt skulle ha skett under lovet. men nej, de första månaderna på den sista terminen verkar bli precis som vanligt. ikväll ska jag försöka träna, försöka tycka att det är kul. de senaste dagarna har jag varit överdrivet konstig, och jobbig. en ändring måste ske, annars kommer min familj sparka ut mig när jag fyller arton nästa vecka haha.

Elfte januari

första skoldagen på den sista terminen var precis som vanligt, om inte ännu jobbigare. att försöka uthärda 96 skoldagar innan studenten är något som jag så klart måste klara. frågan är bara hur. nu sitter jag hemma hos mattis (min dator är sönder), även fast hon inte är hemma, och myser med luna samtidigt som jag försöker skriva klart min del av en redovisning om hållbar utveckling. jag vill åka utomlands. till ett varmt land tillsammans med fina vänner.

Tionde januari

jag gillar inte att jag redan börjar känna mig stressad inför veckan och terminen. att känna att allt blir som vanligt med stress, press och plugg. imorgon börjar sista terminen på gymnasiet, och på torsdag/fredag väntar stora redovisningar. internet hemma har gått sönder, och jag är mest irriterad på allt och alla. så ja, jag har all anledning att oroa mig. tur att söta kusiner gör allt lite enklare, och att jag om tio dagar fyller år. ett skidpass väntar, och sedan lunch hos moster åsa. tour de ski-avslutning är det också idag.

Perfect love

att det skulle vara varmare här i söderfors än hemma i falun är inte direkt sant. skidpasset idag var överdrivet iskallt, men som tur var så hade mina älskade småkusiner nyponsoppaservering ute på gården. ikväll ska vi till morfar och äta middag + kolla på filmer från gran canaria. troligtvis blir det även tp, och kanske singstar till halv två inatt som det blev igår. det är så himla mysigt att vara här, och det är överdrivet mycket snö överallt.

Åttonde januari

igår hade jag en fin dag i stockholm tillsammans med linnea. vi shoppade, och hade det allmänt bra. köpte halvjeans, en ny älskad body butter från body shop, och en foundationborste. verkligen inte världens roligaste saker, men behövliga. nu är jag i söderfors och myser med söta kusiner. jag och empen har nyss kört styrka på köksgolvet pga kylan. tanken är att det blir dubbla skidpass imorgon. gött, och förhoppningsvis blir det varmare.

Sjätte januari

att åka till stockholm känns verkligen behövligt, annars skulle jag nog ruttna här i mitt eget hus. jag är så otroligt rastlös (=jobbig) på grund av för lite aktivitet + att kylan utomhus gör att jag inte kan vara ute (klen, ja). jag blir faktiskt snart galen. så ja, stockholm och senare söderfors känns toppen. det kommer bli en fin morgondag tillsammans med en av mina allra finaste vänner.

Yeah you, got that something i think you'll understand. when i say that something, i wanna hold your hand

att gå utanför dörren är hemsk. jag tänkte gå en liten promme med mamma men stod bara ut i tjugo minuter, och skyndade mig istället hem till tour de ski. bra mycket bättre än att bli förfryst. nu är det äntligen bestämt att jag åker till söderfors på fredag och myser med kusinerna hela helgen, ett bra slut på jullovet. på måndag börjar jag sista terminen av gymnasiet. det är en konstig tanke.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

idag är det en sådan där håkan-dag. en dag då de fina låtarna med de fina texterna spelas på repeat. en dag då jag önskar att det var sommar och att jag låg nere på bryggan en hel dag. då himlen var alldeles klarblå och vattnet varmt. bara för att det har varit en håkan-dag idag bjuder jag på den här fina, finaste låten. på torsdag åker jag till stockholm med fina vännen linnea för shopping.


Femte januari tvåtusentio


Ett annat liv ett annat jag

känner du hur längtan tar
hur du sträcker dig och letar
bakom varje hög av sand
finns guld
för den som letar

var ska du gå vad ska du göra med tiden
med alla tusentals nätter och dar
ska du schemalägga hela livet
eller ha din rastlösa frihet kvar

jag bara undrar jag bara tänker
det finns en pusselbit som inte vill in
här skiner solen och ljuset blänker
i alla fönster i alla kypin

för den som letar


Maja amanda björklund

när maja var liten hade hon lockigt hår, men att säga att hennes hår var lockigt är nog en underdrift. hennes hår var krullockigt. otroligt sött, och jag önskar att jag hade fått några av hennes lockar. maja, som blev ledsen när pappa häromdagen sa (på skämt) att han kan slänga ut mig när jag blir myndig. maja, världens bästa maja.


Tour de ski

men du så härligt det är när det är sport på tv hela dagarna. tour de ski pågår, och sverige tog nyss en dubbelseger i sprinten i prag. grymt! nu är det sportens årskrönika och i februari börjar os. sportnörd? ja. dessutom har jag tränat bra nu, och det som jag trodde skulle bryta ut i en förkylning har ännu inte gjort det. toppen!

Fjärde januari

jag saknar mina älskade kusiner. nu är det så där äckligt kallt ute igen, och ljudet på datorn är spårlöst försvunnet. fattar inte hur jag lyckas klanta till det så otroligt mycket. det är så otroligt jobbigt att inte ha något ljud på datorn. jag kan inte lyssna på musik. jag kan inte se på serier. jag kan knappt göra någonting. igår morse var jag på vip-rea på mq. köpte faktiskt två koftor och en liten sjal. ovanligt för att vara mig. idag finns det inte några planer, förutom att åka skidor och se på harry potter.


Nyårsafton


Nachokväll

efter två tuffa skidpass på lugnet är jag helt slut. just därför åker jag snart ut till linnea och olof för nachokväll. det kommer bli bäst. bilder från nyår kommer troligtvis imrogon. hinner inte fixa det nu. puss ha en bra kväll mina vänner

Arton

grattis grattis grattis mattis


Inventering

att räkna godis konstant i fem timmar är inte den roligaste saken att göra. tro mig, för det är precis vad jag har gjort idag. willys är inte direkt den fräschaste affären, och jag borde duscha men orkar faktiskt inte det. tur att jag ska tillbringa hela kvällen i soffan.

2010

firandet av det nya året blev perfekt med god mat och roliga människor hemma hos martina. vid tolvslaget åkte vi ner till stan och jag räknade ner till 2010 med bland annat älskade ebba och linnea utanför kopparhatten. det kunde inte bli så mycket bättre faktiskt. nytt år innebär inventering på willys hela dagen idag. jag kommer helt seriöst att dö.

RSS 2.0